От 3 до 70-годишни тренират карате в „Киокушин Спирит Бургас“! Вижте как се създават шампиони!

Източник: dnesbulgaria.com

Състезатели от 3 до 70-годишна възраст тренират карате в бургаския СКК „Киокушин Спирит Бургас“ при двукратния световен шампион на ката Сенсей Гергана Апостолова-Костова, увери се репортер на „Днес България“. Най-възрастният член на голямото семейство, което тренира в спортен център „Аякс“, е 70-годишната пенсионирана учителка Рейчъл Тагар от Южна Африка. Клубът е създаден през 2004-а година и е люпилня за много български, европейски и световни шампиони.

„Много родители идват да тренират в „Киокушин Спирит Бургас“. Справят се доста добре и са невероятен пример за децата си“, разказа пред камерата на „Днес България“ Сенсей Гергана Апостолова.

На 11-и и 12-и юни възпитаниците на „Киокушин Спирит Бургас“, които са част от националния отбор, ще вземат участие в 35-ото Европейско първенство по киокушин карате за всички възрасти. До момента участие в престижната надпревара са заявили над 530 състезатели от 22 държави.

„Това е невероятно предизвикателство за нас, за моите възпитаници, за цялата организация. Япония предоставя на определени държави, на базата на конкретни заслуги домакинството на първенства от такъв характер. За пръв път отборът ни се състои от 90 каратеки в различните възрастови групи“, коментира Сенсей Гергана Апостолова-Костова.

Как се създават шампиони и какво е да носиш дух на победител – гледайте видео разказа на Сенсей Гергана Апостолова-Костова!

 

Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
Снимка