Отворено „Ичи Геки“ първенство-купа „Божилов“

Източник: narodensport.eu

Във Варна се проведе традиционното отворено клубно първенство по карате киокушин за всички възрасти, което тази година носи името на основоположника на карате киокушин за България – Шихан Константин Божилов. Проявата се реализира по инициатива на СКК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, със съдействието на Община Варна и БКА – ИКО България. В него взеха участие около 110 състезатели от осем клуба в страната, членове на Асоциацията: СКК”Ичи Геки Варна”, СКК”Киокушин Спирит”-Бургас, СК”Ояма”- Търговище, СКК”Дуло”-Аксаково, СКК”Будо”-Разград, СКК“Овеч“-Провадия, СКК“Сейкен“-Пловдив и СКК“Киокушин Силистра“.

Турнирът „КУПА БОЖИЛОВ“ бе официално открит от директора на дирекция „Спорт“ Варна г-н Кристиан Димитров.

От клуба на световният шампион „ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“ взеха участие 42 каратеки, сред които 1-места в различните възрастови групи и категории спечелиха:

I Михаил Тодоров
I Виктория Йорданова
I Антоан Ставрев
I Даниел Петков
I Тодор Папазов
I Димитър Карбов
I Адриан Бояджиев
I Виктор Петров
I Амир Курбонов
I Антон Христов
I Георги Динев
I Лора Кръстева
I Яна Каишева
I Стоян Стоянов
I Милен Илиев

Специални награди бяха връчени на следните състезатели:

– Лора Кръстева от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”, за: “най-техничен състезател”;

– Георги Николов от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА” за: “воля за победа”;

– Тиана Николова (4г.) от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас за: “най-малък състезател”;

– Рейчъл Тагар (69г.) от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас за: “най-голям състезател“;

– Възпитаникът на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас – Стратимир Стратиев получи специалната награда на Турира: “КУПА БОЖИЛОВ”, която се връчва за най-добре представил се състезател на цялото първенство.

ОТВОРЕНО ИЧИ ГЕКИ ПЪРВЕНСТВО даде тласък на каратеките от различните възрасти за бъдещите им участия в големите национални и международни състезания, като в най-близък план е Международното Първенство за деца, юноши и девойки, което ще се проведе на 18-21.02.2022 в Москва, Русия.

Проявата под името „КУПА БОЖИЛОВ“, в памет на основоположника на карате киокушин за България, БКА – ИКО България с председател Световния шампион шихан Емил Костов, ще организира всяка година, превръщайки го в традиция, като благодарност за всичко, което допринеси Шихан Константин Божилов за Българския киокушин.

Снимка