Състезателите на Емил Костов с призови места в САЩ

Източник: www.blitz.bg

Богомил Костов първи във възрастова група 13-17 години

Трима от възпитаниците на световния шампион Шихан Емил Костов взеха участие в международното Отворено Първенство за мъже, жени, юноши и девойки „All American Open”. Съревнованието, което се проведе на 24 юни в Джон Джей Коледж, Ню Йорк, Америка се характеризира с това, че освен при жените, всички останали възрасти се съревновават на без-категории.

Състезанието започна с ката, където и тримата ни състезатели триумфираха със следните класации:
– Богомил Костов – 1-во място – възр.група 13-17г.
– Зорница Костова – 2-ро място – жени
– Христо Йорданов – 3-то място – мъже

При кумите срещите бяха много оспорвани. На тази дисциплина от българска страна имахме представители само при юношите и жените. Зорница Костова спечели финала при жените в средна категория (до 65 кг.), надвивайки американката Данеса Родригез. Победителките при жените в трите категории се съревноваваха след това една срещу друга за така наречения приз: „Йокозуна“, където Зорница загуби срещу представителката на Русия – Анастасия Касанова.

Богомил Костов от своя страна беше безапелационен срещу своите съперници, като на финала победи с вазари (нокдаун) още в редовното време 20 кг. по-тежкия представител на домакините. С тази своя победа и с трумфа си на ката, той защити от миналата година своите титли на това Първенство.

Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, които бяха рефери на състезанието, участваха на следващия ден, заедно с отбора, на традиционния семинар с президента на международната карате организация киокушинкайкан – Канчо Шокей Мациу.

Снимка