Бащата на карате води тренировки във Варна

Основателят на карате киокушин сенсей Константин Божилов и световният шампион Емил Костов (отляво надясно) предават знания на млади каратеки.

Основателят на карате киокушин в България сенсей Константин Божилов води тренировки във Варна по време на специализиран семинар, организиран от президента на родната федерация сенсей Емил Костов. Официалният традиционен технически форум бе под инструктажа на световния и четирикратен европейски шампион Емил Костов (IV дан).
В събитието, което се проведе в рамките на четири дни, участваха рекорден брой каратисти – сто и тридесет.

Клубовете, за които се състезават бойците, са членове на Българска федерация по карате киокушин. Част от форума на високо ниво бяха специалните занимания на Емо Костов, по време на които се проведоха двуразови тренировки. Спецът акцентира на основните технически детайли, както за кихон, така и за другите две дисциплини – ката и кумите.

Проведе се и изпит за повишаване на степени, включително и за добиване на втори дан. Гост и инструктор на последната тренировка на семинара бе бащата на карате киокушин за България – сенсей Константин Божилов.

Идния месец главният треньор във варненския клуб “Ичи геки” Емил Костов подготвя турнир за купа “Варна”. Заявки за участие се подават всеки ден, като се очаква на татамито да излязат около сто и четиридесет души от цялата страна, обяви организаторът. Най-малките бойци ще са на шест години. съобщи той.

Снимка: Личен архив
Автор: Десимира Тончева