Сребро и бронз за нашите от европейското по киокушин в Лион

Източник: www.burgas24.bg

Отборът на БКА-ИКО България, начело с Шихан Емил Костов, се завърна от 31-ото европейско първенство, което се проведе във френския град Лион. Нашите заслужиха един сребърен и един бронзов медал чрез Богомил Костов, който се съревноваваше при юноши 12-13 години.

Момчето изигра оспорван финал срещу представител на Русия. След едно продължение победата бе отсъдена за опонента му.

Богомил се класира също трети на дисциплина ката.

Останалите състезатели на БКА-ИКО България отпаднаха на квалификациите, като първия ден Симона Стоименова загуби от състезателка на Полша, а Живко Желев (мъже +35г.) от представител на Русия.

През втория ден от първенството бяха двубоите при мъжете и жените.

От българска страна имаше две участнички. Събина Жекова отпадна на квалификациите след едно продължение, губейки от молдовка. Зорница Костова победи в първа среща съперничката си от Франция и отпадна на четвърфинал от състезателка на Полша.

Сенсей Гергана Костова бе главен рефер на тийм ката на първенството, а Шихан Емил Костов бе главен рефер на финалите при мъжете и жените, и след състезанието взе участие в Семинар с Директора на Международната карате организация Киокушинкайкан – Канчо Шихан Мацуи.

За целият отбор на БКА-ИКО България това Първенство бе един голям опит и нагласа за преодоляване на предстоящите предизвикателства.

Следващия месец част от отбора заминава за Ню Йорк, Америка, да вземе участие в Международното Отворено първенство All American Open.

Снимка