Състезателите на “Ичи Геки” с медали от Международния турнир по карате киокушин

Източник: bnt2.bnt.bg

Състезателите на варненският клуб “Ичи Геки” спечелиха 9 златни, два сребърни и един бронзов медал от международния турнир по карате киокушин “Белгардски трофей” в Сърбия. В състезанието участваха около 140 бойци от Унгария, Полша, Черна гора, Иран, България и Сърбия.

Златни медали в дисциплината кумите завоюваха Богомил Костов, Николай Николов, Лора Кръстева, Ангел Ангелов, Деян Колев и Сергей Чижик. Костов, Николов и Кръстева дублираха първото си място и на ката, докато Ангелов и Колев взеха сребро, а Чижик остана с бронзово отличие.

Лора Кръстева, състезател на СК Ичи Геки: Състезанието първоначално не се притеснявах обаче после, като ме изправиха на татамито съвсем лесно се притеснявах, но ги бих най-накрая.

Богомил Костов, състезател на СК Ичи Геки: Играх три срещи с един представител от Иран и другите двама бяха от България.

По време на турнира се изигра специален двубой между България и Сърбия, в който нашите бойци спечелиха с 4:2 победи. Успехи за българите записаха Дилян Иванов, Христо Попов, Събина Жекова и Кирил Боев.

Кирил Боев, състезател на СК Ичи Геки: Не мога да кажа, че беше труден. Познат съперник беше за мен и спечелих с вазари с мае гери.

Емил Костов, председател на СК Ичи Геки: Отборно сме първи, затова съм щастлив, че успяхме да спечелим в срещата между България и Сърбия.

В края на октомври бойците от Варна ще се борят за медали от държавното първенство по карате киокушин в Кранево.

Снимка