Варненски спортисти срещу агресията сред младите

Източник: bntnews.bg

И във Варна започва работа по инициативата “Не на агресията”. Българската асоциация за плажни спортове работи по проекта “Информирай младите за агресията”. Варненски спортисти вече обявиха готовността да се включат в проявите. Инициативата е част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица”.

Спортисти и психолози ще работят с млади хора между 15 и 29 години от Варна и областта. Специален клип ще разяснява различните форми на агресия.

Димитър Димитров – председател на Българската асоциация за плажни спортове: “Има място, където тази агресия може да бъде контролирана и това са спортните зали, спортните клубове.”

Анелия Марковска – психолог: “Добрата информираност е основната стъпка срещу агресивното поведение.”

Така младите хора ще знаят към какъв спорт е най-добре да се насочат и има ли подходящи спортни клубове за тях. Защото спортът не само тушира напрежението, но и възпитава.

Емил Костов – председател на спортен клуб “Ичи Геки”: “Специално в бойните спортове, специално в каратето има йерархия, която трябва да се спазва. Тази йерахрия в днешно време, за съжаление, е изгубена. В училищата, в различните институции тази йерархия не се спазва.”

Ето защо точно бойните спортове са методът за справяне с агресията сред младите, категоричен е Световния шампион по карате киокушин Емил Костов. Всеки, който иска да пробва колко е силен, може да го направи в залата със спаринг партньори, а не на улицата или в училище.

Снимка