VII-ми ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

Източник: narodensport.eu

БКА – IKO България, в лицето на световния шампион – Шихан Емил Костов, организира 7-я зимен спортен лагер по киокушин карате.
Проявата се проведе в „Аквалайф“ – спортната база в Кранево и продължи 3 дни.

Инструктор на 7-я зимен лагер бе Шихан Шин Ито, Япония, отговорник по техническата част в международната карате организация киокушинкайкан.

В семинара взеха участие около 120 каратеки, членове на БКА – ИКО България, както и представители на ИКО от Полша, Румъния, Испания, Украйна и Белгия.

По инициатива на Шихан Ито и одобрението на директора на ИКО – Канчо Шокей Мацуи, в края на миналата година, се въведоха промени в катите в карате киокушин, с цел уеднаквяването им по цял свят. Представителят на страната на изгряващото слънце проведе изключително интересен и много успешен семинар, обяснявайки в детайли съответните промени на част от техниките, както и тяхното им приложение в т.нар. „Бункай“.

Лагерът включваше двуразови тренировки, съдийски курс и изпит за повишаване на степен.

Следващата седмица част от юношеския отбор на БКА – ИКО България, начело със Шихан Костов, ще отпътуват за Русия, за да участват на международния отворен турнир, който ще се състои в град Москва.

Снимка