XVI-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

Източник: narodensport.eu

По инициатива на международната карате организация Киокушинкайкан със съдействието на Българска киокушин Асоциация – ИКО България, представлявана от световния шампион Шихан Емил Костов, от 26-ти до 31-ви юли 2019г., в спортна база „АКВАЛАЙФ“, Кранево, се проведе традиционния XVI-ти семинар по киокушин карате.

По покана на Шихан Костов, тази година инструктор на лагера бе Шихан Сейджи Исобе от Бразилия. Шихан Исобе е най-добрият треньор в света на киокушин, създал двама сетовни шампиони на без-категории, в лицето на Шихан Франциско Фильо и Сенсей Евертън Тейхиера. Благодарение на него, Шихан Франциско Фильо има и успешно защитени 100 боя, едно от най-трудните предизвикателства в киокушин, за което малко хора са допуснати и само 9 каратеки от цял свят са успели.

В семинара взеха участие около 160 членове на ИКО от 6 държави – Румъния, Сърбия, Унгария, Канада, Турция и България.

Тренировките бяха двуразови, с продължителност два часа. Шихан Исобе обърна внимание на детайли в идо гейко, ката и кумите. Всяка тренировка включваше и упражнения за физическа издръжливост, свързани с кумите. Третият ден, сутрeшната тренировка започна с посрещане на изгрева на слънцето на брега на морето – 30 минути в мокусо в сейза. По-късно същият ден се проведе и изпит за повишаване на степени, на който се явиха около 40 каратеки.

Специфичният на Шихан Исобе стил и огромният му опит като треньор и каратека, мотивира участниците в лагера и допринесе за успешното му реализиране. Мотото на семинара „ЕДИНСТВО“ обедини всички, без значение от националността им. Неговият апел към всички бе да вникнат във ФИЛОСОФИЯТА НА КИОКУШИН КАРАТЕ:

“БЪДИ СТРОГ КЪМ СЕБЕ СИ!

БЪДИ ДОБЪР КЪМ ДРУГИТЕ!

УВАЖАВАЙ РОДИТЕЛИТЕ СИ“

ОБИЧАЙ И ЗАЩИТАВАЙ РОДИНАТА СИ!“

УС !

Снимка