Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

Tariel Nikoleishvili and Karen Gyadukyan Bulgarian winter seminar - 2017

 

Международното Първенство за юноши и девойки - Москва 2017

 

ВТОРО И ТРЕТО МЯСТО ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ

 


На 20-ти Февруари Отборът на БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ се завърна от Международното Първенство за юноши и девойки по Киокушин Карате в Москва, Русия. В съревнованието, провело се на 18-ти и 19-ти Февруари, взеха участие около 500 каратеки от 12 държави - Русия, Беларус, Казахстан, Ливан, Испания, Азърбайджян, Армения, Япония, Грузия, Украйна, Естония, България.
Българският отбор участва с 2-ма представители при юношите - Богомил Костов 12-13г. от СК"Ичи Геки Варна" и Марин Енчевски 16-17г. от СК"Монтана. Марин зае 3-то място при ЮСВ над 75 кг. , който изигра общо три срещи, 2-рата от които спечели с ипон (нокаут), но отпадна на полуфинала от представител на домакините. Богомил Костов се класира 2-ри при ЮМВ до 50 кг. след успорван финал с две продължения също срещу състезател на Русия. Той бе удостоен със специална награда за представянето си:"Воля за победа", като две от 4-те си срещи спечели с ипон (нокаут).
Българският отбор бе съпроводен от Председателя на БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ - Шихан Емил Костов, придружен от Председателя на Монтанския клуб- Сенпай Петко Енчевски и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, която участва в съдийския състав на Първенството.

 

СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

IV-ти ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КИОКУШИН КАРАТЕ - 2017

IV-ти ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КИОКУШИН КАРАТЕ
9-12 Февруари 2017г., Кранево

 

По инициатива на БКА-ИКО България, с Председател Световния Шампион – Шихан Емил Костов, в Кранево се проведе 4-тият Зимен Семинар по Киокушин Карате.
Лагерът се организира за втора година в спортната база на хотел „АКВА ЛАЙФ“ на 20 км от Варна. Характерното за него бе, че за 1-ви път той бе проведен под инструктажа на Международни инструктори, което всъщност е традиция за Летните лагери на БКА.
За всички участници бе чест, Семинарът, който продължи три дни, да се води от Световният Шампион на без-категории, Шампион на Япония, Европейски Шампион и успешно защитил 100 боя - Тариел Николеишвили, придружен от своя треньор Сенсей Карен Гядукян.
По време на двуразовите тренировки Руският боец и неговия треньор наблегнаха на кумите подготовката, където двамата споделиха своя огромен опит. Самият Абсолютен Шампион участваше по време на спарингите редом с нашите каратеки, създавайки невероятна атмосфера.
За изненада на всички Сенсей Карен Гядукян и Сенпай Тариел Николеишвили раздадоха на последната тренировка поощрителни награди на най-старателно трениращите по време на целия Семинар. Това бе допълнителен стимул за всички участници в лагера.
Състоя се сьщо така съдийски курс който беше воден и изпити за повишаване на степени
Специално за състезателите, които бяха преобладавщи на това мероприятрие, Лагерът бе отлична подготовка за предстоящото на 18-ти и 19-ти Февруари – Първенство в Москва, Русия, Държавно Първенство за деца до 13г. вкл. на 12-ти Март в гр. Бургас, както и Балканско Първенство за мъже, жени, юноши и девойки на категории на 18-ти Март в Букурещ, Румъния.


 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

СПОРТИСТ НА гр. ВАРНА - 2016

СПОРТИСТ НА ГРАД ВАРНА - 2016 г.

 


Симона Стоименова и Богомил Костов бяха наградени от Община Варна с награда " Младо дарование" за успехите, постигнати в съревнаванията по Киокушин Карате през 2016г.
По време на церемонията Европейските отборни Шампиони на ката - Мария Маринова, Зорница Костова и Симона Стоименова направиха демонстрация по ката.

 

СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

 

 

 

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2016 (ДЕКЕМВРИ)

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН

 

 

По традиция на БКА, годината бе закрита с изпити за повишаване на степен в клубовете от страната: “БУДО-КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ”–Разград, СК“КИОКУШИН“-Айтос, СК”КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ”–Ямбол, СКК“КИОКУШИН СПИРИТ“-Бургас, СК“ДАЙМИЙО“-Трявна и СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“.

В тях взеха участие около 170 каратеки от различни възрастови групи,които бяха изпитани по Изпитната програма на БКА – ИКО България. 
Изпитите се проведоха под ръководтсвото на Шихан Емил Костов, Сенсей Гергана Апостолова – Костова и Сенсей Зихни Хасанов.
 

СНИМКИ ОТ ИЗПИТИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan