Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

12-тото ДЪРЖАВНО ЛИЧНО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ЗА ДЕЦА - 12.03.2017

12-тото ДЪРЖАВНО ЛИЧНО ОТБОРНО

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ЗА ДЕЦА (от 5 до 13год.)

 

За 12-та поредна година град Бургас бе домакин на Държавното Лично Първенство за деца от 5 до 13 години, което се състоя в зала ”Бойчо Брънзов” на 12-ти Март (неделя) 2017г. от 13:00ч..

Турнирът бе организиран съвместно с Община Бургас и Спортен Карате Клуб “Киокушин Спирит“ – Бургас.
Мероприятието, на което взеха участие 150 състезатели от различните клубове на страната от градовете - Айтос, Монтана, Ямбол, Силистра, Куклен, Варна, Пловдив, Трявна, Асеновград и Бургас, членове на Българска Киокушин Асоциация - ИКО България, бе официално открито от Г-н Антон Берданков – член на комисията по спорт към Общински съвет в Бургас.
Откриване на Първенството бе по японски обичай - с Тайко (барабани). Състоя се и церемония по връчване на 3-ти Дан на Сенсей Иван Шишиньов, Председател на СК“Улот Сморт“ Пловдив и един от първите деятели на Киокушин карате в България.
СК“Ичи геки – Варна“ защити Отборната купа, последван от бургаския клуб „КИОКУШИН СПИРИТ“ .
СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ НА ПЪРВЕНСТВОТО ПОЛУЧИХА:
- Бойко Калинов - 5г. (СК„Киокушин Силистра“) – НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ;
- Николай Николов (СК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) -  НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ;
- Сергей Чижик (СК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) -  НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ;
 
БКА – ИКО България благодари за партньорите, които съдействаха за популяризирането и подготовката на това събитието. Това са:
ЕКОТОИ, в лицето на Г-н Стефан Христов
Спортен център „АЯКС“
ХОНДА – АПОСТОЛОВ
Медийни партньори: радио Мая, тв Канал 0, вестници Ало Бургас
сладкарници „Захаро“ и Магазин „Шоко Пик“
Нестле България
Парти клуб - безалкохолни и газирани напитки
Победа АД
 
Част от националния отбор на БКА – ИКО България предстои да замине този петък (17-ти Март 2017г.) в Букурещ, Румъния, където на 18-ти Март – събота, ще се проведе Балканско Първенство за мъже, жени, юноши и девойки.

https://iko-bulgaria.org/images/BurgasKids2017-1.JPG

https://iko-bulgaria.org/images/BurgasKids2017.JPG

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

12-то Първенство по карате Киокушин - гр. Бургас , 12.03.2017

Tariel Nikoleishvili and Karen Gyadukyan Bulgarian winter seminar - 2017

 

Международното Първенство за юноши и девойки - Москва 2017

 

ВТОРО И ТРЕТО МЯСТО ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ

 


На 20-ти Февруари Отборът на БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ се завърна от Международното Първенство за юноши и девойки по Киокушин Карате в Москва, Русия. В съревнованието, провело се на 18-ти и 19-ти Февруари, взеха участие около 500 каратеки от 12 държави - Русия, Беларус, Казахстан, Ливан, Испания, Азърбайджян, Армения, Япония, Грузия, Украйна, Естония, България.
Българският отбор участва с 2-ма представители при юношите - Богомил Костов 12-13г. от СК"Ичи Геки Варна" и Марин Енчевски 16-17г. от СК"Монтана. Марин зае 3-то място при ЮСВ над 75 кг. , който изигра общо три срещи, 2-рата от които спечели с ипон (нокаут), но отпадна на полуфинала от представител на домакините. Богомил Костов се класира 2-ри при ЮМВ до 50 кг. след успорван финал с две продължения също срещу състезател на Русия. Той бе удостоен със специална награда за представянето си:"Воля за победа", като две от 4-те си срещи спечели с ипон (нокаут).
Българският отбор бе съпроводен от Председателя на БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ - Шихан Емил Костов, придружен от Председателя на Монтанския клуб- Сенпай Петко Енчевски и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, която участва в съдийския състав на Първенството.

 

СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

IV-ти ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КИОКУШИН КАРАТЕ - 2017

IV-ти ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КИОКУШИН КАРАТЕ
9-12 Февруари 2017г., Кранево

 

По инициатива на БКА-ИКО България, с Председател Световния Шампион – Шихан Емил Костов, в Кранево се проведе 4-тият Зимен Семинар по Киокушин Карате.
Лагерът се организира за втора година в спортната база на хотел „АКВА ЛАЙФ“ на 20 км от Варна. Характерното за него бе, че за 1-ви път той бе проведен под инструктажа на Международни инструктори, което всъщност е традиция за Летните лагери на БКА.
За всички участници бе чест, Семинарът, който продължи три дни, да се води от Световният Шампион на без-категории, Шампион на Япония, Европейски Шампион и успешно защитил 100 боя - Тариел Николеишвили, придружен от своя треньор Сенсей Карен Гядукян.
По време на двуразовите тренировки Руският боец и неговия треньор наблегнаха на кумите подготовката, където двамата споделиха своя огромен опит. Самият Абсолютен Шампион участваше по време на спарингите редом с нашите каратеки, създавайки невероятна атмосфера.
За изненада на всички Сенсей Карен Гядукян и Сенпай Тариел Николеишвили раздадоха на последната тренировка поощрителни награди на най-старателно трениращите по време на целия Семинар. Това бе допълнителен стимул за всички участници в лагера.
Състоя се сьщо така съдийски курс който беше воден и изпити за повишаване на степени
Специално за състезателите, които бяха преобладавщи на това мероприятрие, Лагерът бе отлична подготовка за предстоящото на 18-ти и 19-ти Февруари – Първенство в Москва, Русия, Държавно Първенство за деца до 13г. вкл. на 12-ти Март в гр. Бургас, както и Балканско Първенство за мъже, жени, юноши и девойки на категории на 18-ти Март в Букурещ, Румъния.


 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan