Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР - СЪРБИЯ 2014

 

ОТБОРЪТ НА БКА - ИКО БЪЛГАРИЯ
СЕ ЗАВЪРНА С ШАМПИОНКА ПРИ ЖЕНИТЕ
НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В СЪРБИЯ

 

 

Днес 30 септември се завърна отбора на Българска Киокушин Асоциация - ИКО България, съпроводен от Световния Шампион Шихан Емил Костов, който взе участие в Международния Турнир - „Белградски Трофей”, провел се в събота - 27-ми Септември 2014г. в гр. Белград.

Първенството бе организирано, подобаващо на Фестивала в Берси - Франция, на който бяха направени много демонстрации на почти всички стилове бойни изкуства, включително и Карате Киокушин. Единствено последният, който се различава от другите по това, че е с пълен контакт стил, продължи с Първенство при юноши, девойки, мъже и жени, в което взеха участие около 50 състезатели от държавите: Иран, Австрия, Унгария, Черна гора, Русия, България и разбира се домакините от Сърбия.

Българските състезатели при мъжете бяха:

 -  Христо Попов - СК”ИЧИ ГЕКИ - Варна”
 -  Мариян Христозов - СК”Будо Карате Киокушин” - Разград
 -  Станислав Комитов - СКК”Киокушин Спирит” - Бургас


И тримата каратеки участваха в категория до 70кг, като след оспорвани срещи и силна конкуренция, особено от иранска страна, загубиха на елиминациите.

При жените, категорията беше абсолютна.  Представителката на бургаския клуб „Киокушин Спирит” - Събина Жекова успя да надвие състезателките на Унгария и Сърбия, които бяха с по 10 кг по-тежки от нея и така завоюва златното отличие.

В съдийския състав учатваха Сенпай Цветелин Христов - съдия и Шихан Емил Костов -главен Рефер на Първенството.

СНИМКИ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН - ПРИМОРСКО - 2013

ПЪРВИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ, ПОКАНЕНИ ЗА ИНСТРУКТОРИ НА СЕМИНАР В ИРАН

 

СВЕТОВНИТЕ НИ ШАМПИОНИ
ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ И  СЕНСЕЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА
ПЪРВИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ, ПОКАНЕНИ ЗА ИНСТРУКТОРИ НА
СЕМИНАР В ИРАН

 


 

По инициатива на Иранската организация и Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО) - Шихан Емил Костов, Сенсей Гергана Апостолова заедно с Директора на Международния отдел на ИКО – Шихан Катсухито Горай бяха поканени за инструктори на традиционния Семинар в Иран.

Лагерът се проведе в един от най-древните градове в Света – Иязд, който е разположен в пустинята в Иран. Той продължи 2 дни и половина – от 26-ти до 28-ми Август 2014г..

Шихан Емил бе помощник инструктор на Шихан Горай. Те водеха тренировките на 220 иранци, като Шихан Костов демонстрираше уменията си в идо-гейко и специално в кумите.

Шихан Горай редом с Шихан Костов проведе съдийски Семинар, както и изпит за повишаване на степени.

Сенсей Гергана от своя страна бе 1-вата международна инструкторка (жена)в историята на Иранския киокушин. Според религията в Иран мъжете и жените се задължават да тренират отделно (в отделни сгради). Така Сенсей Апостолова предаде на близо 60 участнички своя опит в карате киокушин.

Последната тренировка се състоя в 5:30 сутринта в действителност в самата пустиня, на която за 1-ви път от 38 години (Киокушин Иран) жени тренираха съвместно в един строй с мъжете.

За двамата Шампиони това бе едно голямо предизвикателство!

Шихан Емил и Сенсей Гергана бяха очаровани от гостоприемството на домакините и големият им дух в Карате Киокишин

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

СЕМИНАРА БЕ ОТРАЗЕН И В САЙТА НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ИКО

WWW.KYOKUSHINKAIKAN.ORG

 

 

ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ ИНСТРУКТОР НА СЕМИНАР В СЪРБИЯ

 

СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН - ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ

ИНСТРУКТОР НА СЕМИНАР В СЪРБИЯ

 


На 3-ти Август Шихан Емил Костов заедно с 10 каратеки от БКА заминаха на Традиционния Лагер в Сърбия, където Шампиона бе за осма поредна година инструктор. Семинарът се проведе в спортна база близо до Кладово и продължи 5 дни.

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

11-ти ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

XI-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

Българска Киокушнн Асоциация по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай организираха ХI-ят Традиционен Семинар по Киокушин Карате под мотото: "KEIZOKU - ПРОДЪЛЖЕНИЕ!".

За трети път българските каратеки имаха честта да бъдат инструктирани от Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан, който е един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера.

Лагерът включваше двуразови тренировки, които стартираха  от 22-ри Юли 2014г. до 27-ми Юли 2014г.. В  тях взеха участие 120 каратеки, които имаха възможността да тренират редом с Шихан Исобе – кихон, идо гейко, ката и кумите. Предпоследният ден (26-ти Юли), Шихан Изобе, придружен от Шихан Костов, проведе изпит за повишаване на степен.

И тази година една от сутрешните тренировки включваше посрещане изгрева на слънцето - 30 минути в "сейза", което бе предизвикателство за всички участници в лагера.
 

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 


 

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2014

 

През месец юли 2014 година, се проведоха изпити за повишаване на степен в градовете - Варна, Бургас, Разград, Айтос, Пловдив и Ямбол !

Изпитващи инструктори бяха -Шихан Емил Костов, Сенсей Гергана Апостолова - СКК "КИОКУШИН СПИРИТ"  и Сенпай Зихни Хасанов - СК "КИОКУШИН СИЛИСТРА"

СНИМКИ ОТ ИЗПИТИТЕ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

International Karate Organization Kyokushinkaikan