Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО - Сосновиек, Полша - 2014

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ
НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ
ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ И ВЕТЕРАНИ
ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАТА
Сосновиек, Полша

 

На 29-ти и 30-ти Ноември 2014г. в Сосновиек, Полша, отборът на БКА (ИКО България), съпроводен от Световния Шампион Шихан Костов взе участие на - ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ, ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ И ВЕТЕРАНИ, ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАТА.

Двудневното мероприятие стартира на 29-ти (събота) с Първенството по ката, на което българския отбор, спечели при девойките по един сребърен и бронзов медал: Симона Стоименова – 2-ро място и Мария Маринова – 3-то място.

Състезанието продължи с двубои при юношите, девойките и ветераните.Симона Стоименова, която се класира 2-ра на ката, триумфира на кумите при девойки 14-15г., като победи убедително 3-ри срещи и спечели Европейска титла за отбора.

Зорница Костова от своя страна се класира 2-ра при 16-17 годишните, загубвайки след едно продължение на финала от представителка на Русия. Бронзови медалисти са Радослав Нешев – при юноши 16-17г. и Деян Станев – при ветераните.

Вторият ден на Европейското Първенство продължи със същността му, а именно с двубоите при мъжете и жените на без-категории, където Българският отбор имаше по един участник. Призовете за нашите състезатели от предния ден на мероприятието се увеличиха.

Кирил Боев победи две срещи в редовното време срещу съперници от Англия и Италия и загуби 3-та среща от представител на Русия.

Събина Жекова бе най-леката състезателка в Първенството за жени (54 кг), но това не й попречи да победи 1-ва среща с 21 кг по-тежката състезателка от Унгария. На осмина-финал нашата състезателка загуби след едно продължение от бившата Европейска Шампионка - представителката на Полша.

Възпитаниците на Шихан Костов се класираха на 7-мо място съответно при мъжете и жените в това престижно Първенство.

 


 

СНИМКИ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

КУПА ВАРНА - 2014

 

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАТА
10-ТО НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ НА КАТЕГОРИИ
ТУРНИР ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ
5-ТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ВЕТЕРАНИ

 

 

Град Варна бе отново домакин на Държавното Първенство по ката за всички възрасти, както и на 10-тото Национално Първенство за мъже и жени на категории, Турнир за юноши и девойки и 5-то Първенство за ветерани.

Мероприятието, организирано от БКА - ИКО България по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан, продължи два дни в зали „Простор“ на ЖСК“Спартак“, като на 15-ти Ноември започна с Първенството по ката и продължи на 16-ти Ноември със съревнованията по кумите.

През 2-та дни взеха участие общо 150 състезатели.

Официални гости на Първенствата бяха Г-н Данчо Илиев – експерт отдел спорт към Община Варна, Олимпийския Шампион по бокс – Г-н Ивайло Маринов и Основателя на Карате Киокушин за България – Сенсей Константин Божилов, придружен от Сенпай Валентин Георгиев.

Спортен клуб „Ичи Геки – Варна“ с инструктор Шихан Емил Костов заслужено спечели ОТБОРНИТЕ КУПИ и на двете дисциплини.

Следващата седмица отбора на БКА - ИКО България, съпроводен от Световния Шампион – Шихан Емил Костов ще пътува за Полша, където ще вземе участие на Европейско Първенство за мъже и жени на без-категории и Европейско Първенство за юноши и девойки.СНИМКИ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

46-ТО ЯПОНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ В СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

46-ТО ЯПОНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ

ЗАХАРИ ДАМЯНОВ В ЧЕЛНАТА ШЕСТНАЙСЕТИЦА СРЕД 128 УЧАСТНИКА

 

 

На 2-ри и 3-ти Ноември 2014 в Токио, Япония се проведе 46-тото Отворено Японско Първенство на без-категории. В него взеха участие 128 състезатели, предимно от страната на изгряващото слънце. Допуснати бяха и представители от Русия, Украйна, Испания, Франция, Полша и България.

Страната ни беше представена от възпитаника на СК”ИЧИ ГЕКИ”- Варна - Захари Дамянов, с треньор Шихан Емил Костов.

Той бе определен сред фаворитите на Първенството, като 1-ят ден от Турнира Захари преодоля 2-ма опоненти от Япония още в редовното време. Така възпитаника на Шихан Костов бе допуснат до 2-рия ден на състезанието, което започна с Тамешивари (чупене на дъски). Захари продължи с двубой отново срещу представители на домакините, като 1-вата среща победи след едно продължение, а втората загуби, класирайки се в челната 16-ца на Първенството.

Шихан Емил Костов бе поканен за Главен Рефер през 2-рият ден на 46-тото Отворено Японско Първенство на без-категории.

ОФИЦИАЛНИ РЕЗУЛТАТИ И СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ НА СЛЕДНИЯ АДРЕС

 

WWW.KYOKUSHINKAIKAN.ORG

 

III-ти МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

Иранската Киокушин Организация побликува 3-я Международен Семинар който се проведе в гр.Яазд в Иранско Карате списание.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР - СЪРБИЯ 2014

 

ОТБОРЪТ НА БКА - ИКО БЪЛГАРИЯ
СЕ ЗАВЪРНА С ШАМПИОНКА ПРИ ЖЕНИТЕ
НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В СЪРБИЯ

 

 

Днес 30 септември се завърна отбора на Българска Киокушин Асоциация - ИКО България, съпроводен от Световния Шампион Шихан Емил Костов, който взе участие в Международния Турнир - „Белградски Трофей”, провел се в събота - 27-ми Септември 2014г. в гр. Белград.

Първенството бе организирано, подобаващо на Фестивала в Берси - Франция, на който бяха направени много демонстрации на почти всички стилове бойни изкуства, включително и Карате Киокушин. Единствено последният, който се различава от другите по това, че е с пълен контакт стил, продължи с Първенство при юноши, девойки, мъже и жени, в което взеха участие около 50 състезатели от държавите: Иран, Австрия, Унгария, Черна гора, Русия, България и разбира се домакините от Сърбия.

Българските състезатели при мъжете бяха:

 -  Христо Попов - СК”ИЧИ ГЕКИ - Варна”
 -  Мариян Христозов - СК”Будо Карате Киокушин” - Разград
 -  Станислав Комитов - СКК”Киокушин Спирит” - Бургас


И тримата каратеки участваха в категория до 70кг, като след оспорвани срещи и силна конкуренция, особено от иранска страна, загубиха на елиминациите.

При жените, категорията беше абсолютна.  Представителката на бургаския клуб „Киокушин Спирит” - Събина Жекова успя да надвие състезателките на Унгария и Сърбия, които бяха с по 10 кг по-тежки от нея и така завоюва златното отличие.

В съдийския състав учатваха Сенпай Цветелин Христов - съдия и Шихан Емил Костов -главен Рефер на Първенството.

СНИМКИ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan