Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2013 Карате Киокушин

 

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2013 Карате Киокушин

 

 

През месец Юли 2013г. се проведоха изпити за повишаване на степени в повечето клубове, членове на БКА.


Каратеките от спортните клубове по Киокушин Карате: "ИЧИ ГЕКИ – Варна”, “БУДО-КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” - Разград, ”ВАКИЗАШИ” – Варна, "КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас, “ГЛАДИАТОР” – Бургас, ”КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” – Ямбол, ”УЛОТ СМОРТ” – Пловдив, ”КИАЙ” – Куклен и СК"ОЯМА" - Търговище, бяха изпитани от Сенсей Емил Костов - ІV Дан, придружаван от Сенсей Гергана Апостолова - ІІІ Дан и Сенпай Зихни Хасанов – ІІ Дан.
 
 
 
СНИМКИ ОТ ИЗПИТИТЕ В ----> ГАЛЕРИЯТА <---- НА САЙТА !

 

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ
"КУПА ВАРНА 2013"

 

На 22-ри Юни (събота) 2013г., град Варна бе домакин на Първенството за деца - от 5 до 14 години.

Мероприятието се проведе на 22-ри Юни (събота) от 13:00ч. в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта със съдействието на Община Варна. В него премериха сили 160 каратеки от клубове в страната, практикуващи карате Киокушин, членове на Българска Киокушин Асоциация. Всички те бяха поздравени на официалното откриване от Г-н Данчо Илиев - гл.експерт към отдел спорт при Дирекция образование и младежки дейности и спорт към Община Варна.

Сред финалистите на състезанието бяха раздадени и специални награди:
- Награда за "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ" спечели Магдалина Стоянова от СК"Киокушин"- Силистра;
- Награда за "НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ" получи Емо Янев от СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна";
- Награда за "НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ" бе връчена на 5 годишния Александър Станев от СКК”Киокушин Спирит” – Бургас.
Със спечелването на поредната Отборна Купа, СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна" доказа, че е безспорен фаворит сред отборите.
 
 
Интервю с Емо Янев - Най голям боен дух и Магдалиа Стоянова - Най техничен състезател
 
ПОВЕЧЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !!!

 

 

27-МО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ КИЕВ - УКРАЙНА

 

 

Състезателят на Световният Шампион Сенсей Емил Костов, Захари Дамянов от Спортен клуб “ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА”, продължава по стъпките на своя треньор, спечелвайки поредна Европейска титла.

На 27-мото Европейско Първенство на категории, което се проведе на 18-ти Май в гр. Киев-Украйна, възпитаникът на Емил Костов стана Европейски Шампион в супер тежка категория (+90кг.).

В Турнира взеха участие 190 състезатели от 16 държави.

От отбора на Сенсей Костов се състезаваха общо 3-ма състезатели:

-  Кирил Боев - при мъже до 80кг, който отпадна на четвъртфинала от класиралия се 2-ри в неговата категория, представител на Русия;

-  Гергана Апостолова - Костова - дисциплина "ката", която от 18 състезателки, се класира на 2-ро място, след представителка на Русия;

и

- Захари Дамянов - при мъже в супер-тежката категория (+90кг), който изигра 3 срещи, като 1-ва среща се съревновава с представител на Беларус, 2-ра с представител на Русия и 3-та финална среща, възпитаника на Световния Шампион победи тазгодишния Световен Шампион (до 90кг) небезизвестния представител на Испания – Алехандро Наваро, който е и многократен Европейски Шампион и Шампион на Япония за 2012.

Ден след Първенството, Сенсей Костов, който бе и главен рефер на повечето срещи в турнира, взе участие заедно с Гергана Апостолова -Костова в Семинар с Директора на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Канчо Шокей Мацуи. 

 

 

Възпитаниците на двата черноморски клуба -"ИЧИ ГЕКИ - Варна" и "Киокушин Спирит" - Бургас,  взеха участие в демонстративно шоу по случай националния празник "Великден". Репортажът бе излъчен на 5-ти Май 2013г. по БНТ2.

 

 

 

5-ТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ НА КАТЕГОРИИ - ТОКИО - ЯПОНИЯ

5-ТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ НА КАТЕГОРИИ
СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ
27-28.04.2013г. - ТОКИО - ЯПОНИЯ

 

Двама от състезателите на Световния Шампион и Председател на БКА - Сенсей Емил Костов, се завърнаха заедно със своя треньор от Япония, където взеха участие в най-престижните Първенства в Света на Карате Киокушин, а именно - 5-то Световно Първенство за мъже на категории, Световно Първенство за жени и Международен Турнир за деца, юноши, девойки и ветерани, които се проведоха в Токио на 26-27-28 Април 2013г..

Участниците в Първенствата, включваха каратеки, чийто брой бе над 1500 човека от горепосочените възрасти.
Вицесветовния Шампион за 2009г. - Захари Дамянов, се класира 3-ти в супер тежка категория, елиминирайки в квалификациите представители на Бразилия, Русия и Австралия. Дамянов отпадна на полуфинала от един от основните си конкуренти - японеца Шоки Арата, който се класира 1-ви в таз-годишното Първенство.

В дисциплина ката при жените взеха участие 22 жени, сред които Световната ни Шампионка от 2010г. - Гергана Апостолова се класира 4-та след две представителки на Япония и една на Русия.
На 18-ти Май 2013г. възпитаниците на Сенсей Костов ще се съревновават на Европейското Първенство на категории, което ще се проведе в гр.Киев, Украйна.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

КУПА БУРГАС - 2013

ИНТЕРВЮ СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ - БНТ 2

 

 

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ
"КУПА БУРГАС 2013"

 

 

За осма поредна година град Бургас бе домакин на традиционното Първенство за деца от 5 до 14 години, което се състоя в зала ”Младост” на 6-ти Април (събота) 2013г. от 13:00ч..
Турнирът се организира по инициатива на Българска Киокушин Асоциация, съвместно с местния спортен карате клуб "Киокушин Спирит"- Бургас и разбира се Община Бургас.
В съревнованието премериха сили 160 състезатели от клубове в страната, практикуващи карате Киокушин, които бяха приветствани на официалното откриване от Г-жа В.Деведжиева – Директор на Дирекция спорт към Община Бургас.
Сред финалистите на състезанието бяха раздадени и специални награди:

- Награда за "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ" спечели Стефан Савов от СК"Карате Киокушинкай" - гр.Ямбол;

- Награда за "НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ" получи  Маргарита Йондрова от СК"Ичи Геки - Варна";

- Награда за "НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ" бе връчена на 4-ри годишния Александър Станев от СКК”Киокушин Спирит” – гр.Бургас.

Отборът на Световният Шампион Емил Костов - СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна", заслужено си защити ОТБОРНАТА КУПА.

На 22 юни  2013 г. „Ичи Геки – Варна” отново ще бъде домакин на Първенство от същия ранг, но преди това възпитаниците на Световния Шампион Сенсей Костов, в лицето на Захари Дамянов и Гергана Апостолова , ще вземат участие в Световното Първенство, което ще се проведе на 27 и 28 април в Токио - Япония
 
 
СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !        
 
Интевюта със Стефан Савов и Маргарита Йондрева
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan