Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ В СЪРБИЯ

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО
ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ
8-ми ДЕКЕМВРИ 2012 - гр.СМЕДЕРОВО – СЪРБИЯ


Българска Киокушин Асоциация, представлявана от Световния Шампион Сенсей Емил Костов участва в Европейското Първенство по Карате Киокушин за юноши и девойки на категории, което се състоя събота - 8.12.2012г.., в гр. Смедерово - Сърбия.

Отборът на Сенсей Костов се завърна с Европейски Шампион при юношите на дисциплина "ката" в лицето на Пламен Бонев от СКК"Киокушин Спирит"-Бургас.

Трети в същата дисциплина се класира Божидар Пейчев ("Улот Сморт"-Пловдив), а 3-то място на кумите при юноши тежка категория се нареди Роберт Узунов("Улот Сморт"-Пловдив).

Сред съдиите на Европейското Първенство, в което мереха своите сили 250 състезатели, бяха и нашите представители - Сенсей Константин Герганов, Сенсей Гергана Апостолова и Сенпай Ганчо Ганев, които получиха международен съдийски лиценз.

Сенсей Емил Костов, който също съдийства на състезанието, бе главен Рефер не само на финалите на Първенството, но и на екстра-боевете - специалните двубои между представители на Сърбия и Япония. След  Първенството той взе участие в Семинар по Киокушин карате под ръководството на Шихан Катсухито Горай- Генерален Секретар на Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ПЪРВЕНСТВА ПО КАРАТЕ КИОКУШИН КУМИТЕ И КАТА 10-ти и 11-ти НОЕМВРИ 2012г.

ПЪРВЕНСТВА ПО КАРАТЕ КИОКУШИН 10-ти и 11-ти НОЕМВРИ 2012г.

 

Варна бе домакин на първото по рода си двудневно Първенство по Карате Киокушин по ката и кумите, организирано под инициативата на Международната Карате Организация Киокушинкай (IKO), която го реализира чрез представителя на IKO за България - Сенсей Емил Костов.

На 10-ти Ноември 2012г. в зали"Простор", двудневното Първенство стартира с Първенство по ката за всички възрасти. В него взеха участие 150 състезатели, които бяха разпределени в различни възрастови групи, като само финалистите стигнаха до 2-ра квалификация.

Във вторият ден на Първенството 74 състезатели се съревноваваха в 8-мото Първенство за мъже и  жени на категории, Турнир за юноши и  девойки - младша и старша възраст (от 12г. до 17г. включително) и 3-то Отворено Първенство за Ветерани.

Двете Първенства, в които взеха участие каратеки от клубове в страната, практикуващи карате Киокушин, членове на БКА, бяха официално открити от Г-жа Кристияна Генчева - Началник отдел спорт към Община Варна. Сред официалните гости бяха и Г-жа Веселина Иванова - Главен експерт спорт към Община Варна, Г-н Николай Гочев - Управител на Спортни имоти, Г-н Ивайло Маринов - Олимпийски Шампион по бокс и разбира се Основателя на карате Киокушин за България - Сенсей Константин Божилов.

Отборната купа на ката бе спечелена от отбора на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас, с треньор Световната Шампионка на ката – Сенсей Гергана Апостолова, а безспорен фаворит на кумите и този път бе клуба на Световния Шампион - Сенсей Емил Костов - "ИЧИ ГЕКИ - Варна".


 

 

 

 

 

 

 

ПЪРВЕНСТВОТО Е ОТРАЗЕНО И В  САЙТА НА МЕЖДУНАРОДНАТА КАРАТЕ ОРГАНИЗАЦИЯ !!!

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

83 годишна ''Супер баба'' на изпит за 4-ти ДАН

  През октомври 2012г. в Чили се провежда изпит за повишаване на Дан степен под ръководството на Шихан Сейджи Исобе. В него участва и 83 годишната Лилиан Пиерон. Родена в Париж, Франция, тя за първи път опитва Киокушин карате на 47г. и оттогава не е престанала да се занимава с това. Лилиан има син и 5 внука, както и пра-внук, който току-що е навършил 3 месеца. Първият си черен колан защитава през 1981г. на 52 г., а през 1995 отваря свое собствено доджо. През 1995г., на 65г., получава и втори ДАН . Трети ДАН защитава през 2007 на 77 годишна възраст. След третия си ДАН тя решава да привлече вниманието на медиите и започва да се появява по телевизията, вестници, списания и радио като "Супер баба". На 83г. "Супер баба" все още преподава два пъти на ден от понеделник до събота и вдига тежести, за да тренира краката, ръцете и корема си.
 На изпита, след 50 подскоци и 100 коремни преси изражението й било хладнокръвно. Изпитът започнал с Kihon, после Ido, Kata, Kumite и Hokyo. На Ido тя направила от 7 до 9 комбинирани движения. След изпита казала: "Искам да продължа да посвещавам живота си на Киокушин докато съм жива и да помагам за развитието на младите хора." Шихан Исобе се възхитил на 83 годишната жена и също обещал да посвети  собственото си бъдеще на Киокушин.

9-ти ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР 31 юли - 5 август 2012г.

IX-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИНЗа четвърта година Българска Киокушин Асоциация, по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай, организираха в гр. Приморско ІХ-ят Традиционен Семинар по Киокушин Карате. По покана на Световният ни Шампион - Сенсей Емил Костов, инструктор на поредния Семинар за втори път бе Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан - един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера (и двамата вземат участие след световната си титла в К1).

В Лагера, продължил 5 дни - от 31-ви Юли 2012г. до 5-ти Август 2012г. взеха участие 160 каратеки.

Тренироовките бяха двуразови, на които Шихана наблегна не само на тънкостите при основни, бойни техники и ката, но и на духовното в този стил, защото Киокушин Карате е преди всичко Будо (изкуство), след което спорт.

И тази година по идея на Шихан Изобе една от тренировки сутринта включваше посрещане изгрева на слънцето - 30 минути в "сейза", което бе предизвикателство за всички участници в лагера, тъй като самата тренировка стартира в 5:00ч..

Предпоследният ден (4-ти Август), Шихан Изобе, придружен от Сенсей Костов, проведе изпит за повишаване на степен.

Мотото на ІХ-ят ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР бе:

"БЪРЗИ, СИЛНИ И ТЕХНИЧНИ!".
 

 
Догодина, през  Октомври 2013г., ще се проведе Х-ят Български Семинар !  
По случай честването на Юбилея, специален гост и инструктор на мероприятието, ще бъде Директора на Международната Карате Организация - Канчо Мацуи.
 
 
 
 

 

 

СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ - 2012

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ –
ИНСТРУКТОР НА МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

 

Световният Шампион по Карате Киокушин Сенсей Емил Костов, по покана на Президента на Сръбската  Карате Киокушин Федерация - Сенсей Зарко Петкович, проведе за седма поредна година традиционния лагер – семинар в Сърбия.

Семинарът се състоя в специализирана спортна база, близо до Кладово.

Тренировките започнаха на 7-ми Юли и продължиха 7 дни.

В лагера взеха участие както сръбски каратеки от различни възрасти, така и български. Сенсей Костов наблегна особено на кумите (бойни техники и спаринг), поради предстоящото Европейско Първенство за юноши и девойки, което ще се проведе на 8-ми Декември 2012г. в Смедерово, Сърбия.


 

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan