Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ - 2011

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ –
ИНСТРУКТОР НА СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

 За 6-та поредна година Президента на Сръбската Киокушин Федерация – Зарко Петкович покани Световният Шампион по Карате Киокушин – Сенсей Емил Костов, да бъде инструктор на традиционния Лагер в Сърбия.
В Семинара, който се състоя в специализираната спортна база близо до Кладово, взеха участие националните сръбски състезатели.
Във връзка с предстоящо Първенство между американския и сръбския отбор по карате Киокушин, последните три дни - от 12 до 15-ти Юли, подготовката на бойците на Сенсей Петкович продължи с двуразови тренировки под ръководството на нашия Шампион Емил Костов, съпроводен от още двама негови помощник инструктори - Сенпай Гергана Апостолова и Сенпай Зихни Хасанов.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ALL AMERICAN OPEN - 2011

ВЪЗПИТАНИКА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ЗАЩИТИ ТИТЛАТА СИ ОТ 2008г. НА
МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ
"ALL AMERICAN OPEN"


Отбора на Емил Костов постигна пет Шампионски титли от 5-ма състезатели на Международния Отворен Турнир "All American Open".
 
Първенството се проведе на 18-ти Юни в Ню Йорк, в залата на "Хънтър Колеж" Манхатън.
Захари Дамянов постигна невероятен успех, преборвайки 6-ма съперници още в редовното време. Характерното за Първенството в Америка тази година бе, че в него взеха участие най-добрите каратеки в Света, в лицето на Световния Шампион на без-категории от 2007г. Евертън Техиера, небезизвестния Лечи Курбанов, представителя на Япония Шохей Арата, многократния Европейски Шампион Алехандро Наваро и др..
"All American Open" - 2011 бе квалификация за Световното на без-категории, което ще се проведе на 4-5-6 Ноември 2011г. в гр.Токио Япония.

За възпитаникът на Световния Шампион Емил Костов - Захари Дамянов, който бе получил квота за Световното, класирайки се 2-ри на Европейското на без-категории март месец в Париж, участието в този квалификационен Турнир бе част от подготовката му за Световното. С тази своя класация, той неимоверно бе включен сред фаворитите в предстоящото 10-то Световно Първенство на без-категории, което се провежда през 4-ри години и е "Олимпиадата" в Карате Киокушин.

Другите възпитаници на Шампиона, се класираха както следва:

• Пола Момчилова (12 год.)- стана Шампион на кумите и 3-та на ката;
• Константина Алтъпармакова (13 год.) се класира 1-ва на ката и 3-та на кумите;
• Борил Маринов (12 год.) надви своите опоненти и стана Шампион на кумите;
• Гергана Апостолова, която преди месец постигна 2-ра Европейска титла, за 4-ти пореден път стана Шампион на ката на този престижен Турнир, където за разлика от другите турнири, в дисциплина "ката", мъже и жени участват заедно. Тя надигра за пореден път своята конкуренция, надвивайки Световната Шампионка от 2009г. - японката Мируйо Ито.

На 19-ти Юни 2011г. Сенсей Костов и Гергана Апостолова взеха участие в традиционния Семинар, чийто инструктор бе Президента на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Канчо Шокей Мацуи.

ИНТЕРВЮ СЪС СЕНПАЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА И СЕНПАЙ ЗАХАРИ ДАМЯНОВ !

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

ПЪРВЕНСТВО ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ `КУПА ВАРНА 2011`

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ
"КУПА ВАРНА 2011"

 

ЧЕСТВАНЕ - 35 ГОДИНИ КАРАТЕ КИОКУШИН В БЪЛГАРИЯ

 

 

 Varna Champion Coup 2011За поредна година Варна бе домакин на традиционното Първенство за деца, което се състоя в зала ”Христо Борисов” на 4-ти Юни 2011г. от 13:00ч..
Турнирът се организира по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), която го реализира чрез представителя на IKO за България и треньор на клуба домакин на Първенството СК”ИЧИ ГЕКИ" - Варна - Сенсей Емил Костов.

  Характерното за таз-годишното състезание бе честването на 35-години от основаването на Карате Киокушин в България. По този повод, домакина на Първенството, Световният Шампион Емил Костов, бе поканил първото ръководство на Киокушин Организацията в България, в лицето на Основателя - Сенсей Константин Божилов, Председателя - Сенпай Янчо Несторов, придружени от Сенпай Валентин Георгиев, член на УС на създадената през 1976г. Българска Федерация по Карате Киокушин.

 В съревнованието премериха сили около 190 каратеки от клубове в страната, практикуващи карате Киокушин, които бяха приветствани на официалното откриване от Г-жа Веска Иванова - Главен Експерт Спорт към Община Варна.

 
 Сред финалистите на състезанието бяха раздадени и специални награди:

- Награда за "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ" спечели Пола Момчилова от СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна;
- Награда за "НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ" получи Симона Стоименова от СК"ВАКИЗАШИ" гр. Варна;
- Награда за "НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ" бе връчена на 5 годишния Самуил Данаилов от СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна;

 Отборът на Световният Шампион Емил Костов - СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна, заслужено си защити ОТБОРНАТА КУПА.
 

 Освен двубоите между най-малките състезатели по Киокушин, атракция на Първенството бяха и демонстрациите от страна на домакините на събитието, по случай честването на Юбилея.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !


Интевю с Пола Момчилова - "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ"

 

 


 

25-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ

ПАДОВА, ИТАЛИЯ

ВТОРА ЕВРОПЕСКА ТИТЛА НА КАТА
ЗА ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

Gergana Apostolova  На 28-ми Май 2011г., в гр. Падова, Италия, се проведе 25-тото Европейско Първенство на категории, под ръководството на Международната Карате Организация Киокушинкайкан, с Президент Световния Шампион Канчо Шокей Мацуи.

 В Първенството взеха участие около 190 представители от цяла Европа.

Българска Киокушин Асоциация бе представена на това Първенство от 4-ма състезатели, съпроводени от Световния Шампион Сенсей Емил Костов -
• Илиан Атанасов - СК"КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас - кумите мъже до 70 кг;
• Кирил Боев - СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна - кумите мъже до 80 кг;
• Йордан Йорданов - СК"КИОКУШИН СИЛИСТРА" - кумите мъже до 90 кг;
• Гергана Апостолова - СК"КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас - ката жени;

При мъжете, Илиан Атанасов и Йордан Йорданов загубиха в първата си среща от представители на Полша. Кирил Боев победи първа среща състезател на Гърция, след което загуби 2-ра среща от украинец.

В дисциплината - ката, Гергана Апостолова се съревновава с 22 състезателки, сред които и в 1-вата и 2-рата квалификация , тя оглавяваше класирането.
Така Гергана спечели за 2-ри път Европейско злато, след като достигна Световна титла, миналата година.

Сенсей Костов от своя страна взе дейно участие на това Първенство в съдийството, като главен Рефер при кумите и ката, и страничен съдия на финалите при мъжете.

На национално ниво, следващото Първенство, организирано от БКА, ще бъде за деца от 5 до 14 год., което ще се проведе на 4-ти Юни 2011г. в зала “Христо Борисов” – гр. Варна. Домакин на Турнира ще бъде СК “ИЧИ ГЕКИ" – Варна, чийто най-малки възпитаници ще демонстрират своите умения на 1-ви Юни в Мол - Варна.

Gegana Apostolova Gergana Apostolova


 

 

 

 

 

 

 


Снимки в галерията на сайта....

 

 

 

 

 

 

 

 

ИНТЕРВЮТА СЪС СЕНПАЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

 

 


 

6-то ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ - ТУРНИР \

6-то  Първенство за мъже и жени на категории
Турнир “Купа Варна - 2011”
за юноши и девойки

 

1-во  Първенство за Ветерани

 

 

  За поредна година град Варна бе домакин на Първенство за мъже и жени на категории и Турнир за юноши и девойки. За разлика от предходните години, през настоящата 2011 година дебютира 1-вото Първенство за Ветерани на категории.
Мероприятието се проведе на 9-ти Април 2011г. в зала ”Простор”.
Организатор на Турнира бе клуба на Световния Шампион Сенсей Емил Костов – „ИЧИ ГЕКИ" – Варна.
  Първенството бе официално открито от Г-н Янчо Нестеров – Първият Председател на Карате Киокушин. Официален гост на Турнира бе Основателя на Карате Киокушин за България – Сенсей Константин Божилов.

В съревнованието взеха участие 70 представители от различни клубове в страната, практикуващи бойното изкуство Карате Киокушин.
Двама от финалистите бяха удостоени с честта да бъдат наградени от Сенсей Божилов със следните специални награди:

Награда за най-техничен състезател, бе връчена на Дан Казълов – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна;
Награда за най-голям боен дух спечели Ивайло Колев от СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна;

Отборът на “ИЧИ ГЕКИ" – Варна триумфира и тази година с Отборната Купа в  Първенството.
 
 

 

 

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕОТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !!!

 

 

ФЕСТИВАЛ НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА - 26.03.2011

ФЕСТИВАЛ НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА
26-ти Март 2011
БЕРСИ - ПАРИЖ

 

ЗАХАРИ ДАМЯНОВ -
ВТОРИ НА ОТВОРЕНО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО

 

 

 Тази година на Фестивала на бойните изкуства в Берси - Париж, се проведе Отворено Европейско Първенство по Карате Киокушин, което бе една от големите атракции на Фестивала.
 Голямото събитие се организирва в Париж всяка година, където вземат участие представители от цял Свят, демонстрирайки своите умения в различните бойни изкуства.

 Единственото съревнование на този Фестивал бе Европейското Първенство, което стартира сутринта на 26-ти Март и до вечерта на Фестивала останаха най-добрите 8 бойци, представители на Франция, Испания, Бразилия, Япония, Украйна, Румъния и нашият представител от България, възпитаника на Световния Шампион Емил Костов - Захари Дамянов.
 Тъй като този Турнир бе една от квилификациите за Световното Първенство на без-категории, което се провежда веднъж на четири години в Япония и което тази година ще се проведе началото на Ноември, в тази квалификация участваха и представители не само от Европа, а и от Бразилия и Япония.
 Сред осемте финалиста, Захари се класира 2-ри, което автоматично му спечили квота за Първенството в Япония.

click for zoom

ПОВЕЧЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА

Kancho Shokei Matsui message about earthquake and tsunami in Japan 11.03.2011
Писмо изпратено oт "IKO Kyokushinkaikan" към всички представители на Световната Киокушин Организация:

 

 


Уважаеми членове на ИКО, Ус!

 

 

Искрено ви благодарим за съпричастността към жертвите на земетресението и цунами в Япония.     Получихме подкрепа от много страни, след като ужасното събитие се случи в петък, 11 март. Благодарим ви!
За да отговорим на всички предложения за помощ, основахме сметка за набиране на средства. Те ще ни помогнат да построим наново няколко дожо, които пострадаха сериозно или бяха напълно заличени, както и да осигурим помощ на членове на ИКО. Вашите дарения ще бъдат използвани единствено и само за възстановяване и подкрепа на членове на ИКО.
Възстановяването ще бъде много трудно и може да отнеме много години. Въпреки това, ние сме решени да възстановим всичко и вярваме, че с подкрепата на всички, това е възможно.
 Моля, превеждайте помощите на следната банкова сметка:
 
Банка: SUMITOMO MITSUI BANKING COPORATION
Банков клон: Ebisu
Код: 656
Номер на сметката: 8701619
Титуляр на сметката: International Karate Organization (моля, не използвайте ИКО Хонбу или Канчо Шокей Мацуй)
SWIFT code: SMBCJPJT

Поставили сме минимум от 100 американска долара (вкл.банковата такса)


 Благодарим Ви за загрижеността към всички ИКО семейства и целия народ на Япония. До нас бяха изпратени съболезнования чрез имейли, факсове, телефонни обаждания за всички онези хора, чийто живот бе прекратен от безпрецедентното земетресение и цунами, което удари Япония преди 5 дни.
 Извинете ни, че нямахме възможност да отговорим по-рано. Хонбу се опитваше да се увери в сигурността на всички бранч шефове в Япония. Всъщност, само преди няколко часа потвърдихме сигурността и на последния бранч шеф Нариюки Мураками и неговото семейство в префектура Мияги. Всички наши официални представители и екипа на Хонбу са в добро състояние. Междувременно, наши бранч шефове и техните ученици осигуриха доброволна помощ в помощта на жертвите в префектура Ибараки.
 Ние искрено вярваме, че можем да превъзмогнем тази национална криза, благодарение на молитвите, материалната и духовна подкрепа на милиони хора от цял свят.

Ще се видим скоро през ноември в Токио.
Ус!

Поздрави, ИКО Киокушинкайкан Хонбу

 

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan