Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

6-ти Официален Традиционен Семинар - Карате Киокушин

VІ-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

Семинар гр. Варна 2009БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, организира за поредна година ОФИЦИАЛНИЯТ ТРАДИЦИОНЕН ТЕХНИЧЕСКИ СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН, под инструктажа на Световният Шампион Сенсей Емил Костов 4-ти Дан.
В Семинара, който се проведе в рамките на 4-ри дни (от 14-ти до 18-ти Октомври)в гр.Варна, взеха участие 130 каратеки от клубове, членове на Федерацията.
Проведоха се двуразови тренировки, на които Сенсей Костов наблегна върху основните технически детайли, както за кихон, така и за ката и разбира се кумите.
Състоя се и изпит за повишаване на степени, включително и за 2-ри Дан.
Гост и инструктор на последната тренировка на Семинара бе Основателят на Карате Киокушин за България - Сенсей Константин Божилов.

ИНТЕРВЮТА ОТНОСНО ПРОВЕЛИЯ СЕ СЕМИНАР !

Турнир – “България срещу Сърбия”

ОТБОРНА ПОБЕДА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН

Serbia 2009Световният Шампион по Карате Киокушин - Емил Костов, Председател на Българска Федерация Карате Киокушин, получи покана за участие на национални състезатели от българската Федерация в предизвикателен Турнир – “България срещу Сърбия”.

 Събитието се проведе на 26-ти Септември в гр. Смедерово, на 50 км от Белград.
 Поканата бе получена лично от Председателя на Сръбската Федерация по Карате Киокушин - Зарко Петкович.
  От БФКК взеха участие 7 национални състезатели, републикански шампиони при юношите и мъжете в различните категории, каратеки от клубове, членове на Организацията:
- Салар Исмаил – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна;
- Борислав Кръстев – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна;
- Стоян Танаров – СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас;
- Тодор Тодоров – СК”БУДО КАРАТЕ КИОКУШИН” – Разград;
- Веселин Спасов – “СПОРТЕН КАРАТЕ КЛУБ” – Монтана;
- Митко Янев – СК“КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” – Ямбол;
- Йордан Йорданов – СК”КАРАТЕ КЛУБ КИОКУШИН СИЛИСТРА”;

    Срещите се проведоха на ринг по правилата на Киокушин.
  Българските национали, водени от помощник треньора Сенпай Цветелин Христов, спечелиха срещу отбора на Събрия с 4-ри победи, 2 равни срещи и 1 загуба.
  Вицесветовната Шампионка на ката - Гергана Апостолова бе поканена от българска страна за рефер.

Снимки в Галерията на сайта!

 

2009 THE 4TH WORLD WEIGHT CATEGORY CHAMPIOSHIPS

ПОРЕДНИ ГОЛЕМИ УСПЕХИ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА БФКК –
ВИЦЕШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА
ЗАХАРИ ДАМЯНОВ – КУМИТЕ и ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА - КАТА

 

  Champion from Japan 2009 21-23.08Отборът на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, взе участие в най-престижните Първенства по Карате Киокушин – 4-тото Световно Първенство за мъже на категории, Световно Първенство за жени, и най-мащабния Турнир - Международен Турнир за деца, юноши, девойки и ветерани, които се проведоха в Токио – Япония на 21-22-23 Август 2009г..
  Участниците в Първенствата, включваха каратеки от над 20 страни, чийто брой бе над 1700 човека от горепосочените възрасти.
  В Международният Турнир за деца, тази година на “кумите” до 9г. и до 12г., където конкуренцията бе много голяма, дебютираха съответно – Вержиния Христова, Виктор Христов и двамата от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас и Калоян Иванов от СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна. За съжаление и 3-мата състезатели загубиха 1-ва среща от представители на домакините.
  При жените и тази година на дисциплината “ката”, взе участие Гергана Апостолова, която от 32 състезателки, успя да защити Вицешампионската си титла от предното Световно Първенство за жени, нареждайки се след Световната Шампионка от Япония - Ито, която Гергана успя да победи в началото на годината на Международния Турнир в Лос Анжелис – САЩ.
  В Световното Първенство за мъже на категории, което се провежда веднъж на 4-ри години, националният състезател на БФКК и възпитаник на СК”ИЧИ ГЕКИ – Варна” - Захари Дамянов, след успорвани 3 срещи с опоненти от Бразилия, Япония и Русия, се класира 2-ри в супер тежка категория (+90кг) на 4-тото Световно Първенство на категории в Токио - Япония. Дамянов загуби след успорван финал, в първото продължение от руснака Михаил Козлов.
  С тези успехи, възпитаниците на Световния Шампион – Сенсей Емил Костов, Захари Дамянов и Гергана Апостолова, показаха голяма конкурентност и класа в Карате Киокушин, съответно на кумите и ката!

  След третият ден от Първенствата, Сенсей Костов и Гергана Апостолова, взеха участие в технически Семинар, воден от три големи имена в Карате Киокушин – Сенсей Нарушима и 2-мата Световни Шампиони - Шихан Кияма и Шихан Франциско Фильо.

Интервюта с Вицесветовните Шампиони - Сенпай Захари Дамянов и Семпай Гергана Апостолова!

 

ПРОВЕДЕНИ ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2009

   През изминалите два месеца – юни и юли, в градовете - Благоевград, Ямбол, Разград и Варна, бяха проведени изпити за повишаване на степен, в съответните клубове, членове на БФКК – СК “ИШИНКАН”, СК“Карате Киокушинкай”, СК”Будо – Карате-Киокушинкай” и СК“ИЧИ-ГЕКИ" – Варна, който домакинстваше и на представители на бургаския клуб  СКК”КИОКУШИН-СПИРИТ”.  
   За първи път и то от тази година, бе въведен и писмен изпит за каратеките, които бяха изпитани на основните кихон, ката, спаринг и физическа издръжливост.
   Изпитите бяха проведени от Сенсей Емил Костов IV Дан, Сенпай Гергана Апостолова – II Дан и Сенпай Зихни Хасанов I Дан.

Izpit Blagoevgrad  Izpit Jambol
Izpit Razgrad  Izpit Varna
 
 Снимки в Галерията на Сайта !

ЕМИЛ КОСТОВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН ЗАЩИТИЛ 4-ти ДАН В ЯПОНИЯ

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЕМИЛ КОСТОВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН ЗАЩИТИЛ 4ти ДАН В ЯПОНИЯ

Sensei Emil Kostov IV-th Dan CertificateСветовният Шампион по Карате Киокушин Емил Костов взе участие в организирания от централната квартира на Световната Карате Киокушинкай Организация, изпит за защитаване на висша степен.
Събитието се състоя в Ичи Геки – Плаца – Токио – Япония на 28-ми Март.
На изпита, в който взели участие само представители на Япония, нашият боец – единствения чужденец, защити 4-ти Дан.
Емил Костов бе удостоен със специална изпитна програма, която японците прилагат на известни топ-бойци в Карате Киокушин, сред които е нашият Шампион.
Изпитът, който продължил 5 часа, започнал с традиционните кихон, ката и физическа издръжливост.
Специалното в изпита за Сенсей Костов било това, че за него били поканени допълнителни бойци от Япония, с които той се съревновавал 40 спаринга (кумите).
Боевете на Емо Костов били един след друг без почивка, всеки един по 1 мин. – общо 40 минути.
Разбира се изпитът бил проведен лично от Директора на Световната Организация – Канчо Шокей Матцуи, придружен от Шихан Года и един от най-добрите треньори в света на Карате Киокушин – треньора на бразилската школа – Шихан Изоби.
На следващият ден нашият Шампион е бил поканен да вземе участие в защитаването на 100-те боя на Сенсей Артур Ованисян – 3-ти на Световното Първенство на без-категории. Така той бе включен в боевете в 92-рата среща, заедно с елитнте бойци в Киокушин Карате - Макото Акаиши, Кентаро Танака, Ян Соукуп, както и Световните Шампиони и Световните бойци в К1 - Франциско Фильо и Глаубе Фейтоза. Гости на събитието са били и Светвните Шампиони –  Хитоши Кияма и Евертон Тейхиера.

Емил Костов защитава І-ви Дан през 1995г. пред Шихан Колинс, който е един от малкото бойци в Света, защитил 100 боя. За ІІ-ри Дан нашия боец се явява през 1998г. в Полша пред Шихан Макото Накамура – който е двукратен Световен Шампион на без-категории през 1979 и 1984г.. Следва 3-ти Дан през 2001г. – в Румъния пред самия Директор на Световната Организация – Канчо Шокей Матцуи, който е Двукратен Шампион на Япония  през 1985 и 1986г., Световен Шампион на без-категории през 1987г.  и който е защитил 100 боя.

След изключителното представяне от страна на българският Шампион, той официално е и Първият българин защитил 40 боя и ІV Дан по Карате Киокушин в Япония!

 
Повече Снимки Тук !
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan