Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ПРОВЕДЕНИ ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2009

   През изминалите два месеца – юни и юли, в градовете - Благоевград, Ямбол, Разград и Варна, бяха проведени изпити за повишаване на степен, в съответните клубове, членове на БФКК – СК “ИШИНКАН”, СК“Карате Киокушинкай”, СК”Будо – Карате-Киокушинкай” и СК“ИЧИ-ГЕКИ" – Варна, който домакинстваше и на представители на бургаския клуб  СКК”КИОКУШИН-СПИРИТ”.  
   За първи път и то от тази година, бе въведен и писмен изпит за каратеките, които бяха изпитани на основните кихон, ката, спаринг и физическа издръжливост.
   Изпитите бяха проведени от Сенсей Емил Костов IV Дан, Сенпай Гергана Апостолова – II Дан и Сенпай Зихни Хасанов I Дан.

Izpit Blagoevgrad  Izpit Jambol
Izpit Razgrad  Izpit Varna
 
 Снимки в Галерията на Сайта !

ЕМИЛ КОСТОВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН ЗАЩИТИЛ 4-ти ДАН В ЯПОНИЯ

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЕМИЛ КОСТОВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН ЗАЩИТИЛ 4ти ДАН В ЯПОНИЯ

Sensei Emil Kostov IV-th Dan CertificateСветовният Шампион по Карате Киокушин Емил Костов взе участие в организирания от централната квартира на Световната Карате Киокушинкай Организация, изпит за защитаване на висша степен.
Събитието се състоя в Ичи Геки – Плаца – Токио – Япония на 28-ми Март.
На изпита, в който взели участие само представители на Япония, нашият боец – единствения чужденец, защити 4-ти Дан.
Емил Костов бе удостоен със специална изпитна програма, която японците прилагат на известни топ-бойци в Карате Киокушин, сред които е нашият Шампион.
Изпитът, който продължил 5 часа, започнал с традиционните кихон, ката и физическа издръжливост.
Специалното в изпита за Сенсей Костов било това, че за него били поканени допълнителни бойци от Япония, с които той се съревновавал 40 спаринга (кумите).
Боевете на Емо Костов били един след друг без почивка, всеки един по 1 мин. – общо 40 минути.
Разбира се изпитът бил проведен лично от Директора на Световната Организация – Канчо Шокей Матцуи, придружен от Шихан Года и един от най-добрите треньори в света на Карате Киокушин – треньора на бразилската школа – Шихан Изоби.
На следващият ден нашият Шампион е бил поканен да вземе участие в защитаването на 100-те боя на Сенсей Артур Ованисян – 3-ти на Световното Първенство на без-категории. Така той бе включен в боевете в 92-рата среща, заедно с елитнте бойци в Киокушин Карате - Макото Акаиши, Кентаро Танака, Ян Соукуп, както и Световните Шампиони и Световните бойци в К1 - Франциско Фильо и Глаубе Фейтоза. Гости на събитието са били и Светвните Шампиони –  Хитоши Кияма и Евертон Тейхиера.

Емил Костов защитава І-ви Дан през 1995г. пред Шихан Колинс, който е един от малкото бойци в Света, защитил 100 боя. За ІІ-ри Дан нашия боец се явява през 1998г. в Полша пред Шихан Макото Накамура – който е двукратен Световен Шампион на без-категории през 1979 и 1984г.. Следва 3-ти Дан през 2001г. – в Румъния пред самия Директор на Световната Организация – Канчо Шокей Матцуи, който е Двукратен Шампион на Япония  през 1985 и 1986г., Световен Шампион на без-категории през 1987г.  и който е защитил 100 боя.

След изключителното представяне от страна на българският Шампион, той официално е и Първият българин защитил 40 боя и ІV Дан по Карате Киокушин в Япония!

 
Повече Снимки Тук !

СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ 15-19 Юли 2009 г.

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ –
ИНСТРУКТОР НА МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

Световният Шампион по Карате Киокушин, заедно с 12 национални състезатели от различни възрастови групи, взеха участие в традиционния международен Семинар в Сърбия, който започна на 15-ти Юли и продължи 4-ри дни. Sarbia 2009  Sarbia 2009
По покана на Президента на Сръбската Федерация по Kарате Киокушин – Зарко Петкович, лагера се проведе за 4-та поредна година под инструктажа на Сенсей Емил Костов.
Семинарът протече с двуразови тренировки в специализирана спортна база, близо до Белград.
    За националите на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, това бе  обмяна на опит и подготовка за предстоящите им Първенства.

 
Повече Снимки от Семинара в Сърбия тук !

4-то Първенство за мъже и жени на категории - Турнир “Варна - 2009”

DVD4-то Първенство за мъже и жени на категории
и
Турнир “Варна - 2009”
за юноши и девойки на категории

 


  На 11 Юли 2009г. в зала “Христо Борисов” се проведе 4-тото Първенство за мъже и жени на категории и Турнир “Варна – 2009” за юноши и девойки.

 

Varna Championships 11.07.2009
 Организатор на Турнира бе клуба домакин “ИЧИ ГЕКИ"- Варна, с треньор Сенсей Емил Костов, под ръководството на Българска Федерация Карате Киокушин.
Първенството бе официално открито от Г-жа Калинка Попстефанова – Директор Дирекция Младежки дейности и спорт към Община Варна.
  Официални гости на Турнира бяха Основателя на Карате Киокушин за България – Сенсей Константин Божилов и Олимпийския Шампион по бокс – Г-н Ивайло Маринов.
 В Първенството взеха участие състезатели от спортните клубове по КИОКУШИН КАРАТЕ от градовете: Варна, Разград, Бургас, Силистра, Благоевград, Ямбол, Монтана и  Пловдив.

Сред финалистите, специални награди бяха връчени на:
•  Митко Янев от СК“Карате Киокушинкай”- гр.Ямбол за “НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ"
•  Жени Горанова от СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна  - за  “НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ”
• Йордан Йорданов - СК“КИОКУШИН" – Силистра за “ТАМЕШИВАРИ” (най-голям брой счупени дъски)
 Безспорен фаворит в 4-тото Първенство сред отборите, бе отбора на Световния и многократен Европейски Шампион Сенсей Емил Костов – “ИЧИ ГЕКИ – Варна”, който заслужено спечели Отборната Купа.

Интервюта от състезанието тук!
Повече снимки от първенството тук!

Зонално Първенство за деца, юноши и девойки "Купа Варна - 2009"

Poster Varna 2009Спортен клуб СК"ИЧИ ГЕКИ"- Варна с треньор Световния Шампион Сенсей Емил Костов, бе домакин на Зоналното Първенство за деца, юноши и девойки, възрастова група от 6 до 14 год..
Събитието се проведе на 30-ти Май 2009г. в зала “Простор” от 13:00ч..
Официални гости на Турнира бяха Сенпай Янчо Нестеров и Основателя на Карате Киокушин за България – Сенсей Константин Божилов.
В Турнира взеха участие 135 състезатели от 8 клуба, членове на Българска Федерация Карате Киокушин.
 Бяха присъдени много и различни награди на финалистите, както и следните специални награди на 3-ма от възпитаниците на СК"Ичи Геки" Варна:
- Награда за най-техничен състезател бе връчена на Кристиян Йорданов;
- Награда за най-голям боен дух спечели Жасмина Янчева;
- Боян Бончев бе награден за най-малък състезател;
 
Интервюта - Зонално Първенство   Повече Снимки в галерията на сайта.....

Излезе DVD Албума от Състезанието в Бургас на 18.04.09

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

International Karate Organization Kyokushinkaikan