Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

СЕМИНАР ПО КИОКУШИН В УНГАРИЯ - 2019

ЕМИЛ КОСТОВ И ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА-КОСТОВА ИНСТРУКТОРИ НА СЕМИНАР ПО КАРАТЕ В УНГАРИЯ

 

Шихан Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова проведоха в гр. Дебрецен, Унгария Семинар по Карате Киокушин. Те бяха там по покана на един от официалните Представители на Международната карате организация Киокушинкайкан (ИКО) в Унгария – Шихан Атила Бадар.

Лагерът продължи три дни, с двуразови тренировки. На всяка тренировка се наблегна основно на всички детайли, съответно в кихон и идо-гейко, ката и кумите. Семинарът се състоя в доджото на Шихан Бадар, чиито възпитаници бяха разпределени всяка тренировка в различна група, според възраст, степен и състезателно ниво. Продължителността на обученията бе между три часа и три часа и половина, в които Шихан Костов преподаваше и кумите техники по новите правила, въведени в ИКО, спаринги и упражнения за издръжливост.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Балканско Първенство - Гърция 2019

ОТБОРЪТ НА БКА - ИКО БЪЛГАРИЯ С ЧЕТИРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ОТ БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО В ГЪРЦИЯ

На 23-ти Март, в гр. Волос, Гърция, се проведе 7-мото Балканско Първенство по Карате Киокушин за деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

В състезанието взеха участие около 180 състезатели съответно от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Черна гора и България. Отборът на БКА - ИКО България взе участие в Първенството с десет състезатели, съпроводени от Световния Шампион Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, които бяха рефери на Първенството. Българските карате извоюваха следните призови места:

Борислав Борисов - СК”КИОКУШИН СИЛИСТРА”- 1-во място, мъже до 90 кг; 

Живко Желев - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас- 1-во място, ветерани над 90 кг;

Събина Жекова - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас - 1-во място, жени до 55 кг; 

Валентин Желев - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас - 1-во място, ката ЮСВ;

Ния Петрова -СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас - 2-ро място, ката и 2-ро място кумите девойки;

Надежда Захариева - СК”ИЧИ ГЕКИ Варна” - 2-ро място, жени до 65 кг;

Димитър Педжуров - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас- 2-ро място, ветерани над 90 кг;

Александър Атанасов - СК”КИОКУШИН СИЛИСТРА” - 2-ро място, мъже над 90 кг;

Валентин Желев - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас - 3-то място ЮСВ;

Дилян Иванов - СК”ИЧИ ГЕКИ Варна” - 3-то място, мъже до 80 кг; 

Кирил Боев - СК”ИЧИ ГЕКИ Варна” - 3-то място, мъже до 90 кг;

Следващо предизвикателство за част от възпитаниците на Шихан Костов е Международното Първенство за деца, юноши и девойки, и Световно Първенство за мъже и жени, които ще се проведат в края на месец Април, в Токио, Япония.

Снимки в ГАЛЕРИЯТА на сайта !

СЪСТЕЗАТЕЛ НА БКА 2-ри на МЕЖДУНАРОДНО ПЪРВЕНСТВО В РУСИЯ

СЪСТЕЗАТЕЛ НА БКА 2-РИ В РУСИЯ

 

Съзтезателят на БКА-IKO България и възпитаник на СК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА” с треньор Световния Шампион Шихан Емил Костов, се класира на 2-ро място на Международния Отворен Турнир за юноши и девойки в Москва, Русия. 

В състезанието взеха участие около 1000 каратеки, съответно от Русия и още 16 държави.  Богомил Костов участва при ЮСВ 14-15г. , в категория до 65 кг. Там той срещна противници основно от домакините, като на всяка от тях успяваше да отбележи “вазари”. На 4-тата финална среща, Богомил се съревновава с миналогодишния Шампион. В началото на двубоя Богомил имаше превес, като отново отбеляза “вазари”, но след средата на срещата, руския състезател успя да изравни и да победи.  Това бе едно много добро начало за състезателя на БКА, на който му предстои голямото предизвикателство, а именно Международното Първенство в Токио, Япония, този Април.  Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова отново бяха част от съдийството на Първенството, като Шихан Костов бе главен Рефер на кумите, а Сенсей Гергана - Главен рефер на ката.  

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

VI-ти Зимен Семинар по Карате Киокушин - Февруари 2019

VI-ти ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

БКА – IKO България, в лицето на Световния Шампион – Шихан Емил Костов, организира 6-ят подред Зимен спортен лагер от 7-ми до 10-ти Февруари, в „Аквалайф“ – базата в Кранево.

Инструктор на Семинара бе двукратния Световен Шампион на категории – Сенсей Зенжуро Мори от Япония. В Лагера взеха участие около 110 каратеки от клубове в страната, членове на БКА – ИКО България.

Тренировките бяха двуразови, много разнообразни, с елементи от всичко важно в карате – от основата, до начина на дишане. По време на кумите тренировките Сенсей Мори наблегна изключително на новите правила в кумите и в съдийството. Вторият ден от Семинара се проведе изпит за повишаване на степени, а последния ден мероприятието бе закрито с Клубно Отворено Първенство “ИЧИ ГЕКИ“, организирано съвместно с Община Варна.

 

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

The 2th Turkey Winter Camp - Bursa - 2019

ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ И СЕНСЕЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА-КОСТОВА ИНСТРУКТОРИ НА СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В ТУРЦИЯ

 

 

По покана на Турската Карате Федерация, представлявана от Сенсей Омер Дюран, Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), оторизира двамата Световни Шампиони да бъдат инструктори на Семинар в Турция. Зимният лагер се проведе от 1-ви до 3-ти февруари включително в спортна база в гр. Бурса.

Внего взеха участие около 115 каратеки. Тренировките бяха триразови, като сутришната съдържаше основни техники в карате “кихон гейко”и“идо гейко“, 2-рата – „ката“ и 3-тата „кумите идо-гейко“, работа по двойки, обща физическа подготовка и кумите, при което се наблегна на новите правила в IKO.

Турските каратеки показаха желание да научат нови неща и дух в кумите. Следващото мероприятие на представителите на БКА - IKO България – е организирането на 6-ят подред Зимен спортен лагер от 7-ми до 10-ти февруари в „Аквалайф“ – базата в гр. Кранево. Инструктор на Семинара ще бъде двукратния Световен Шампион на категории – Сенсей Зенжуро Мори от Япония.

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan