Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

VIIІ-ми ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

VIIІ-ми ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

За поредна година град Приморско бе домакин на Традиционния Семинар по Карате Киокушин, който стартира на 26-ти Юли по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай и  Българска Киокушнн Асоциация.

По покана на Световния ни Шампион – Сенсей Емил Костов, инструктор на този престижен Семинар бе Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан, който е един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера (и двамата вземат участие след световната си титла в К1).

В VІІІ-ят Традиционен Семинар взеха участие около 165 практикуващи карате киокушин в страната.

Тренировките бяха двуразови, на които Шихана наблегна не само на тънкостите при основни, бойни техники и ката, но и на духовното в този стил, защото Киокушин Карате е преди всичко Будо (изкуство), след което спорт. Неслучайно по идея на Шихан Изобе две от сутришните тренировки включваха посрещане изгрева на слънцето - 30 минути в "сейза", което бе предизвикателство за всички участници в лагера.

Предпоследният ден (30-ти Юли), Шихан Изобе, придружен от Сенсей Костов, проведе изпит за повишаване на степен.


Мотото на ШИХАН СЕЙДЖИ ИЗОБЕ за VIIІ-мият ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР бе:
"ДА ПОБЕДИШ СЕБЕ СИ!"ИНТЕРВЮ С ШИХАН СЕЙДЖИ ИЗОБЕ ТУК...


Снимки от семинара в ГАЛЕРИЯТА на сайта...

 

 

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН ЮНИ-ЮЛИ 2011


ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН
ЮНИ-ЮЛИ 2011


 През месеците юни и юли в спортните клубове по Киокушин Карате: "ИЧИ ГЕКИ – Варна”, “БУДО-КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” - Разград, ”ВАКИЗАШИ” – Варна, “ГЛАДИАТОР” – Бургас, ”КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” – Ямбол, ”УЛОТ СМОРТ” – Пловдив и ”КИАЙ” – Куклен, се проведоха изпити за повишаване на степен.
В тях взеха участие каратеки от различни възрастови групи,
които бяха изпитани на - кихон, физическа издръжливост, ката, кумите и писмен изпит.

 


Изпитите се проведоха под ръководството на Сенсей Емил Костов – ІV Дан, придружаван от Сенпай Гергана Апостолова – ІІ Дан и Сенпай Зихни Хасанов – ІІ Дан.

Снимки от провелите се изпити може да разгледате в ГАЛЕРИЯТА на сайта !
ПОСРЕЩАНЕ НА ШАМПИОНИТЕ ОТ "ALL AMERICAN OPEN 2011" В ОБЩИНА ВАРНАПОВЕЧЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ - 2011

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ –
ИНСТРУКТОР НА СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

 За 6-та поредна година Президента на Сръбската Киокушин Федерация – Зарко Петкович покани Световният Шампион по Карате Киокушин – Сенсей Емил Костов, да бъде инструктор на традиционния Лагер в Сърбия.
В Семинара, който се състоя в специализираната спортна база близо до Кладово, взеха участие националните сръбски състезатели.
Във връзка с предстоящо Първенство между американския и сръбския отбор по карате Киокушин, последните три дни - от 12 до 15-ти Юли, подготовката на бойците на Сенсей Петкович продължи с двуразови тренировки под ръководството на нашия Шампион Емил Костов, съпроводен от още двама негови помощник инструктори - Сенпай Гергана Апостолова и Сенпай Зихни Хасанов.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ALL AMERICAN OPEN - 2011

ВЪЗПИТАНИКА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ЗАЩИТИ ТИТЛАТА СИ ОТ 2008г. НА
МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ
"ALL AMERICAN OPEN"


Отбора на Емил Костов постигна пет Шампионски титли от 5-ма състезатели на Международния Отворен Турнир "All American Open".
 
Първенството се проведе на 18-ти Юни в Ню Йорк, в залата на "Хънтър Колеж" Манхатън.
Захари Дамянов постигна невероятен успех, преборвайки 6-ма съперници още в редовното време. Характерното за Първенството в Америка тази година бе, че в него взеха участие най-добрите каратеки в Света, в лицето на Световния Шампион на без-категории от 2007г. Евертън Техиера, небезизвестния Лечи Курбанов, представителя на Япония Шохей Арата, многократния Европейски Шампион Алехандро Наваро и др..
"All American Open" - 2011 бе квалификация за Световното на без-категории, което ще се проведе на 4-5-6 Ноември 2011г. в гр.Токио Япония.

За възпитаникът на Световния Шампион Емил Костов - Захари Дамянов, който бе получил квота за Световното, класирайки се 2-ри на Европейското на без-категории март месец в Париж, участието в този квалификационен Турнир бе част от подготовката му за Световното. С тази своя класация, той неимоверно бе включен сред фаворитите в предстоящото 10-то Световно Първенство на без-категории, което се провежда през 4-ри години и е "Олимпиадата" в Карате Киокушин.

Другите възпитаници на Шампиона, се класираха както следва:

• Пола Момчилова (12 год.)- стана Шампион на кумите и 3-та на ката;
• Константина Алтъпармакова (13 год.) се класира 1-ва на ката и 3-та на кумите;
• Борил Маринов (12 год.) надви своите опоненти и стана Шампион на кумите;
• Гергана Апостолова, която преди месец постигна 2-ра Европейска титла, за 4-ти пореден път стана Шампион на ката на този престижен Турнир, където за разлика от другите турнири, в дисциплина "ката", мъже и жени участват заедно. Тя надигра за пореден път своята конкуренция, надвивайки Световната Шампионка от 2009г. - японката Мируйо Ито.

На 19-ти Юни 2011г. Сенсей Костов и Гергана Апостолова взеха участие в традиционния Семинар, чийто инструктор бе Президента на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Канчо Шокей Мацуи.

ИНТЕРВЮ СЪС СЕНПАЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА И СЕНПАЙ ЗАХАРИ ДАМЯНОВ !

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

ПЪРВЕНСТВО ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ `КУПА ВАРНА 2011`

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ
"КУПА ВАРНА 2011"

 

ЧЕСТВАНЕ - 35 ГОДИНИ КАРАТЕ КИОКУШИН В БЪЛГАРИЯ

 

 

 Varna Champion Coup 2011За поредна година Варна бе домакин на традиционното Първенство за деца, което се състоя в зала ”Христо Борисов” на 4-ти Юни 2011г. от 13:00ч..
Турнирът се организира по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), която го реализира чрез представителя на IKO за България и треньор на клуба домакин на Първенството СК”ИЧИ ГЕКИ" - Варна - Сенсей Емил Костов.

  Характерното за таз-годишното състезание бе честването на 35-години от основаването на Карате Киокушин в България. По този повод, домакина на Първенството, Световният Шампион Емил Костов, бе поканил първото ръководство на Киокушин Организацията в България, в лицето на Основателя - Сенсей Константин Божилов, Председателя - Сенпай Янчо Несторов, придружени от Сенпай Валентин Георгиев, член на УС на създадената през 1976г. Българска Федерация по Карате Киокушин.

 В съревнованието премериха сили около 190 каратеки от клубове в страната, практикуващи карате Киокушин, които бяха приветствани на официалното откриване от Г-жа Веска Иванова - Главен Експерт Спорт към Община Варна.

 
 Сред финалистите на състезанието бяха раздадени и специални награди:

- Награда за "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ" спечели Пола Момчилова от СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна;
- Награда за "НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ" получи Симона Стоименова от СК"ВАКИЗАШИ" гр. Варна;
- Награда за "НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ" бе връчена на 5 годишния Самуил Данаилов от СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна;

 Отборът на Световният Шампион Емил Костов - СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна, заслужено си защити ОТБОРНАТА КУПА.
 

 Освен двубоите между най-малките състезатели по Киокушин, атракция на Първенството бяха и демонстрациите от страна на домакините на събитието, по случай честването на Юбилея.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !


Интевю с Пола Момчилова - "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ"

 

 


 

25-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ

ПАДОВА, ИТАЛИЯ

ВТОРА ЕВРОПЕСКА ТИТЛА НА КАТА
ЗА ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

Gergana Apostolova  На 28-ми Май 2011г., в гр. Падова, Италия, се проведе 25-тото Европейско Първенство на категории, под ръководството на Международната Карате Организация Киокушинкайкан, с Президент Световния Шампион Канчо Шокей Мацуи.

 В Първенството взеха участие около 190 представители от цяла Европа.

Българска Киокушин Асоциация бе представена на това Първенство от 4-ма състезатели, съпроводени от Световния Шампион Сенсей Емил Костов -
• Илиан Атанасов - СК"КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас - кумите мъже до 70 кг;
• Кирил Боев - СК"ИЧИ ГЕКИ" - Варна - кумите мъже до 80 кг;
• Йордан Йорданов - СК"КИОКУШИН СИЛИСТРА" - кумите мъже до 90 кг;
• Гергана Апостолова - СК"КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас - ката жени;

При мъжете, Илиан Атанасов и Йордан Йорданов загубиха в първата си среща от представители на Полша. Кирил Боев победи първа среща състезател на Гърция, след което загуби 2-ра среща от украинец.

В дисциплината - ката, Гергана Апостолова се съревновава с 22 състезателки, сред които и в 1-вата и 2-рата квалификация , тя оглавяваше класирането.
Така Гергана спечели за 2-ри път Европейско злато, след като достигна Световна титла, миналата година.

Сенсей Костов от своя страна взе дейно участие на това Първенство в съдийството, като главен Рефер при кумите и ката, и страничен съдия на финалите при мъжете.

На национално ниво, следващото Първенство, организирано от БКА, ще бъде за деца от 5 до 14 год., което ще се проведе на 4-ти Юни 2011г. в зала “Христо Борисов” – гр. Варна. Домакин на Турнира ще бъде СК “ИЧИ ГЕКИ" – Варна, чийто най-малки възпитаници ще демонстрират своите умения на 1-ви Юни в Мол - Варна.

Gegana Apostolova Gergana Apostolova


 

 

 

 

 

 

 


Снимки в галерията на сайта....

 

 

 

 

 

 

 

 

ИНТЕРВЮТА СЪС СЕНПАЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

 

 


 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan