Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН - ВАРНА - 17-18.05.2014

ВЪЗПИТАНИКА НА ЕМИЛ КОСТОВ – ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ОТНОВО ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН В СУПЕР ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ
НА
28-мото ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

 

На 17-ти и 18-ти Май (събота и неделя) в „Двореца на Културата и Спорта“ гр. Варна – зала „Младост“, се проведе 28мото Европейско първенство по карате Киокушин за мъже и жени на категории (кумите и ката), както и 8мо Европейско първенство за юноши и девойки и 2ро Европейско първенство за ветерани.
Мероприятието, в което взеха участие над 400 състезатели от 20 държави се проведе по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), която го реализира чрез нейния официален Представител за България – Световния Шампион Емил Костов.
Очаквано с най-много участници се представиха отборите на Русия и Полша.
Събитието и двата дни бе открито по Японска традиция с удари върху Тайко(традиционен барабан използван за официални случаи) пред строените официалните гости и отбори на държавите участници.
Официални гости на Първенствата бяха:
1. Иван Портних – кмет на гр.Варна.
2. Константин Божилов– основател на карате Киокушин в България.
3. Валентин Георгиев и Янчо Несторов – съоснователи на Киокушин в България.
4. Сенсей Джоджи Хибино – главен инструктор и представител на Хомбо – главната квартира на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO) в Токио, Япония.
5. Шихан Кацухито Горай – Директор на Международния отдел на IKO.
Първото по рода си двудневно Първенство по карате Киокушин в Европа стартира на 17- ти Май от 10:00ч. със съревнования при юношите и девойките в двете дисциплини –ката и кумите, и кумите при Ветераните. България спечели първото си отличие в този ден с Европейска титла на Мария Маринова при девойките 14-15г. до 45 кг.. Призови места от съотборниците на Мария в този ден при различните възрасти и категории заеха:
При девойките:
• Симона Кьосева – второ място
• Симона Стоименова – второ място
• Зорница Костова – трето място
• Мария Стоянова – трето място
При младежите :
• Илхан Юсуф - второ място
• Лъчезар Николов - второ място
• Марин Енчевски - трето място
• Радослав Пехливанов – трето място
• Тодор Янков - трето място
При ветераните Деян Станев спечели трето място в категория над 90 килограма, а Теодора Чемширова – трета при жени-ветерани над 65кг.

Вторият ден Първенството продължи при дивизиите – мъже и жени – ката и кумите.
Основна част от церемонията на официалното откриването беше връчването на 5ти дан и титлата “Шихан” на Световния ни Шампион - Емил Костов, която той успешно защити през месец април 2014г. на специален изпит в планината Мицумине, Япония по време на честването на 50 годишнината от създаването на Международната карате киокушин организация от нейния основател Сосай Масутацу Ояма .
Най-голямото отличие на Европейското Първенство остана в България – златен медал в абсолютната категория при мъжете – над 90 кг Европейски шампион стана възпитаника на Емил Костов - сенпай Захари Дамянов. Захари Дамянов получи и титлата за “най-техничен състезател”. Другата специална награда – “най-голям боен дух” отиде в опонента за титлата на Захари Дамянов – Джема Делходжа (Франция), който на полуфинал победи с нокаут смятания за един от основните фаворити настоящ Световен Шампион от Испания – Алехандро Наваро. Алехандро Наваро спечели своя последен двубой и стана 3ти в класирането в същата категория.
Интересен двубой се получи и в категорията до 90кг мъже. След оспорвана среща с 2 продължения по 2 минути състезателя от Украйна Олександър Йероменко успя да надделее над Дармен Садвокасов от Русия – име всяващо респект с многото си титли сред бойците в киокушин карате.

Отборът на България, ръковеден от Шихан Емил Костов спечели общо 13 медала от това първо по рода си двудневно Европейско първенство по карате Киокушин и второ по мащаб международно след традиционния в Япония – Международен Шампионат за деца, юноши, девойки, младежи, жени и ветерани.
С най-много брой медали от Европейското по киокушин очаквано си тръгнаха състезателите от Русия спечелили общо 39 медала.
Събитието беше закрито с тренировъчен семинар в хотел „Мелиа Гранд Ермитаж“ воден от Шихан Катцухито Горай.

СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ИНТЕРВЮТА С ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ , ШИХАН ГОРАЙ, Захари Дамянов, Алехандро Наваро и Мария Маринова !

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ - ТОКИО ЯПОНИЯ 2014

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ - ТОКИО ЯПОНИЯ
ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА - СЕ ЗАВРЪЩА СЪС СРЕБРО

 

 

На 19-ти и 20-ти Април 2014г. в гр.Токио-Япония се проведе поредното Международно Първенство за деца, юноши, девойки и ветерани, и Световно Първенство за жени - кумите и ката, в които взеха участие 1480 състезатели.

Представителката на бургаския клуб - "Киокушин Спирит" - Гергана Апостолова, успя да вземе и този път участие в Световното Първенство за жени - дисциплина ката, съпроводена от нейния треньор Сенсей Емил Костов.

След успорвана конкуренция най-вече от страна на Япония, Русия, Украйна и Полша Гергана, която през 2010г. стана Световна Шампионка в тази дисциплина, спечели среброто след представителката на Полша.

След Първенствата и двамата със Сенсей Костов взеха участие в двудневен лагер в планината Мицумини под инструктажа на Световния Шампион на без-категории Франциско Фильо - Бразилия. Там се състоя и специална церемония на гроба на Сосай Масутацу Ояма (Основателя на Киокушин карате) по случай 50 годишнината от създаването на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО).

Следващият месец България от своя страна ще бъде домакин на първото по рода си в Европа двудневно Европейско Първенство на категории за юноши, девойки, ветерани, мъже и жени (кумите и ката). Мероприятието ще се проведе на 17-ти и 18-ти Май 2014г. в гр. Варна по инициатива на ИКО. До момента са заявили участие 470 състезатели от 22 държави.

 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ПЪРВЕНСТВО - КУПА СИЛИСТРА 2014


ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ ТУРНИР ЗА ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ И ВЕТЕРАНИ НА КАТЕГОРИИ "КУПА СИЛИСТРА - 2014"

 

 

На 30-ти Март 2014г. град Силистра бе отново домакин на Първенството за мъже и жени и Турнир за юноши, девойки и ветерани - на категории.
 
Първенството се проведе в театър “Сава Доброплодни”, неделя от 10:00ч. по инициатива на ИКО България, оторизирана от Международната Карате Организация Киокушинкайкан с подкрепата на Община Силистра. То бе официално открито от Зам. Кмета на гр. Силистра – Г-жа Денка Михайлова.
В Турнира взеха участие 85 състезатели, представители на клубове от страната, практикуващи карате киокушин, както и представители на Сърбия.
Най-успорвани бяха срещите при мъжете. Шампиони в 3-те категории станаха:
 
- Ваня Конвалинка - Сърбия – мъже до 70 кг.
- Кирил Боев – СК”ИЧИ ГЕКИ – Варна” – мъже до 80 кг.
- Захари Дамянов – СК” ИЧИ ГЕКИ – Варна” – мъже над 80 кг.
 
Финалистите бяха наградени лично от Кмета на гр. Силистра - Д-р Юлиян Найденов и гл. експерт спортни дейности към Общината Калоян Петков.
 
Специални призове получиха:
 
- Захари Дамянов – СК” ИЧИ ГЕКИ – Варна”– награда за „ТАМЕШИВАРИ” (най-голям брой счупени дъски);
- Неманя Ружич – Сърбия - награда за „най-техничен състезател”
- Светослав Гюрецов – СК”Будо Карате Киокушинкай”Разград – награда за „най-голям боен дух”
 
ОТБОРНАТА КУПА бе заслужено спечелена от клуба на Световния Шампион – Сенсей Емил Костов - СК”ИЧИ ГЕКИ – Варна”!
 
Съревнованието бе подготовка на балканските състезатели за първото по рода си двукратно Европейско Първенство на категории за мъже, жени, юноши, девойки, младежи и ветерани, което ще се проведе на 17-ти и 18-ти Май 2014г. в гр. Варна.
 

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ПЪРВЕНСТВО ЗА ДЕЦА ОТ 5 до 14 години - гр. Бургас

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЗА ДЕЦА ОТ 5 ДО 14 ГОДИНИ
"КУПА БУРГАС 2014"

 

 

За девета поредна година град Бургас бе домакин на традиционното Първенство по карате Киокушин за деца от 5 до 14 години, което тази година се състоя на 1-ви Март 2014г. в зала ”Бойчо Брънзов”.
Турнирът се организира по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), която го реализира чрез IKO България и разбира се Община Бургас.
В съревнованието премериха сили 170 състезатели от клубове в страната, практикуващи карате Киокушин, които бяха приветствани на официалното откриване лично от Кмета на град Бургас – Г-н Димитър Николов.
Сред официалните гости на Турнира бяха Г-н Вълчо Чолаков, Г-жа Димитринка Буланова – общински съветници към Община Бургас, придружени от Директор Дирекция спорт към Община Бургас – Г-жа Веси Деведжиева.
Финалистите на състезанието получиха много и различни подаръци.
Сред тях специални призове спечелиха:

- Награда за "НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ" спечели Тодор Янков от СК"Киокушин - Айтос";

- Награда за "НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ" получи  Ивалена Колева от СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна";

- Награда за "НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ" бе връчена на Раян Павлов от СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна";

ОТБОРНАТА КУПА спечели Отборът на Световният Шампион Емил Костов - СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна".
 

 

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

 

 

1-ви Зимен Семинар По Карате Киокушин

1-ви ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КИОКУШИН КАРАТЕ


 

 

По инициатива на Българска Киокушин Асоциация от 13-ти до 16-ти Март включително, се проведе 1-вият Зимен Семинар по Киокушин Карате за състезатели - кумите и ката.

Мероприятието бе организирано във Варна, в базата на "Спорт Палас", където бяха настанени 65 каратеки. Всички те тренираха двуразово, под инструктажа на Сенсей Емил Костов,Сенсей Зихни Хасанов и Сенсей Гергана Костова

Целта на Семинара бе подготовката на нашите състезатели за предстоящото Европейско Първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани, което ще се състои на 17-18 Май 2014г. в Двореца на културата и спорта - гр.Варна.

 


СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan