Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ДИСЦИПЛИНА КАТА - гр. Варна 2010

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ДИСЦИПЛИНА КАТА
„ВАРНА – 2010”

 

 За поредна година Варна бе домакин на традиционното Първенство по ката, което се състоя в зали ”Простор” на 4-ти Декември 2010г..
Турнирът бе под инициативата на Международната Карате Организация Киокушинкай (IKO), която го реализира чрез представителя на IKO за България и треньор на СК”ИЧИ ГЕКИ" - Варна - Сенсей Емил Костов.
В съревнованието взеха участие 175 каратеки от всички клубове в страната, практикуващи карате Киокушин.
Всички те бяха разпределени по възрастови групи, които преминаха през две квалификации.
Отборната купа бе спечелена от отбора на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас, с треньор Световната Шампионка на ката – Сенпай Гергана Апостолова.

Kyokushin KATA - VARNA 2010

Снимки от първенството в ГАЛЕРИЯТА на сайта !

 

Първенство по КАТА - Варна 04/12/2010

Varna 04/12/2010 KATA
42-РО ЯПОНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ
В СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ
ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
В ЧЕЛНАТА ШЕСТНАЙСЕТИЦА СРЕД 128 УЧАСТНИКА

  Възпитаникът на СК”ИЧИ ГЕКИ”- Варна Захари Дамянов, с треньор Сенсей Емил Костов, се класира в челната шестнайсетица на 42-рото Отворено Японско Първенство на без-категории.
  Турнирът се проведе в Токио, като продължи два дни – 20-ти и 21-ви Ноември.
В него взеха участие 128 състезатели, предимно от Япония. Допуснати бяха каратеки и от Русия, Полша и България.
 Българският състезател Захари Дамянов бе определен сред фаворитите на Първенството и заедно с осем състезатели от Япония участва ден преди Турнира на пресконференция в главната квартира на IKO Kyokushinkaikan – Токио – Хонбу.
На следващият ден, състезателят на Емил Костов преодоля 2-ма опоненти от Япония още в редовното време. Така той бе допуснат до 2-рия ден на състезанието, където 1-ва среща надви убедително поредния представител на домакините. Най-успорвана бе 4-тата среща на Дамянов срещу Шампиона на Япония в тежка категория – Шоки Арата. След редовното време, съдиите определиха 2 продължения, след което на японеца му бе отсъдена победа.

Japan 2010
  Повече снимки в галерията на сайта !

Предстоящото Първенство на Захари е Европейското през март 2011, което ще се проведе в Париж, Франция. Характерното за него е, че ще бъде Отворено Първенство, на което ще участват представитлите на Япония и Бразилия.

10-то ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

СЪСТЕЗАТЕЛ ОТ ОТБОРА НА ЕМИЛ КОСТОВ -
ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПРИ МЛАДЕЖИТЕ
НА
10-тото ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 


  На 7-ми ноември в гр. Белград /Сърбия/, се проведе 10-тото Европейско Първенство по Карате Киокушин на без категории за мъже и жени, и на категории за младежи и девойки.
От отбора на Сенсей Емил Костов участие взеха 5-ма състезатели: един представител при мъже и 4-ма при младежи и девойки.
  Състезанието се проведе в зала „Пионер” и започна в 11:30ч. с дисциплина ката. В тази дисциплина представителката на СК „Киокушин Спирит”- Бургас Янита Дюлгерска се класира в десятката. Тя и нейната съотборничка Диана Романска участваха и на кумите при девойки до 65кг., а Анелия Велева от СК „Гладиатор”-Бургас участва при девойките в категория над 65кг. За съжаление конкуренцията бе голяма, най-вече от руска и украинска страна, и трите загубиха първа среща.
  При мъжете, където конкуренцията бе най-силна, участва възпитаникът на СК „ИЧИ ГЕКИ”- Варна Йордан Йорданов. Той успя да спечели две срещи, но загуби в третата от представител на Полша. Най-голям успех постигна Стоян Танаров от СКК „Киокушин Спирит”- Бургас, който игра общо три срещи, две от които спечели в първото продължение. Финалната среща Стоян изгуби от представител на Русия. Така той се класира втори на Европейското Първенство при младежи над 80кг.
  На 8-ми ноември отборът на Световния Шампион Емил Костов взе участие в семинар с Президента на Международната Карате Организация- Световния Шампион Канчо Шокей Мацуи. Канчо Мацуи заедно с Директорът на Международните взаимоотношения- Шихан Катсухито Горай бяха официални гости на това престижно Първенство.

Team Serbia Euro 2010 Bulgaria Karate Kyokushin
 

още снимки тук

 

 

 


 

 

DVD Cover 2010 Вече можете да се сдобиете с DVD-то от 7-мия Традиционен Семинар по Карате Киокушин, който се проведе в гр. Приморско под инструктажа на Шихан Сугимура - треньор на националния отбор на Япония.

За допълнителна информация и заявки, можете да се обърнете към инструктора на Вашия клуб!

 


 

VII-ми Традиционен Семинар по Карате Киокушин

VII-ми ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН


  От 20-ти до 24-ти Октомври включително в гр. Приморско, по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай, се проведе Традиционния Семинар по Киокушин Карате.
По покана на Световния ни Шампион – Сенсей Емил Костов, инструктор на този престижен Семинар бе един от треньорите на националния отбор на Япония – Шихан Сугимура – 5-ти Дан, който е един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма.
На Семинара, в който взеха участие всички практикуващи Карате Киокушин, по време на двуразовите тренировки, японеца наблегна не само на основните и бойни техники, но и на духовното в този стил, защото Киокушин Карате е преди всичко Будо (изкуство), след което спорт.
Проведоха се съдийски семинари за кумите и ката, както и изпит за повишаване на високи степени, на който Ананий Младенов – инструктор на СК”Карате Киокушинкай” – гр. Ямбол защити успешно I-ви Дан.
Интервю със сенпай Ананий Младенов: тук


Очаквайте снимки и информация относно провелия се семинар....

 

 

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА

 

 


 

СК”ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА”
СЕ СДОБИ С ОЩЕ ДВАМА СЕНПАИ

След дългогодишен труд и участия в редица национални и международни Първенства, двамата национални Шампиони при мъжете – Кирил Боев и Йордан Йорданов, защитили успешно І-ви Дан през Юли тази година, получиха на 27-ми Октомври своите Сертификати от Япония, връчени официално от Сенсей Емил Костов.

Kiro and Jordan

Повече снимки в галерията на сайта...

 

`АМЕРИКАС КАП` - НЮ ЙОРК 2010 г.

СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА ЕМИЛ КОСТОВ ОТНОВО ТРИУМФИРАХА В НЮ ЙОРК НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ОТВОРЕН ТУРНИР “АМЕРИКАС КАП”

 На 18-ти септември (събота) в гр. Ню Йорк, се проведе Международното Първенство по Карате Киокушин – “АMERICA’S CUP”.
Турнирът и тази година се състоя в залата на “Хънтър Колеж” в кв. Манхатън.
Първенството бе на без-категории за всички възрастови групи, а в дисциплина “ката” се съревноваваха мъже и жени – заедно.
Отбора на Шампиона Емил Костов, който се състоя тази година от 6-има състезатели, извоюва следните призови места:
- Веселин Николов – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна – 1-во място;
- Пола Момчилова – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна- 2-ро място;
- Галин Златев – СК”ВАКИЗАШИ”- Варна – 3-то място;
- Виктор Христов – СК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас – 4-то място;
- Пламен Бонев -  СК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас – 2-ро място - ката;
- Гергана Апостолова - СК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас – 1-во място - ката;
Сред най-успорваните и атрактивни срещи бяха тези на Веселин Николов, който победи в 1-вата среща с нокдаун, а финалната среща спечели с нокаут.
Гергана Апостолова от своя страна защити титлата си в Америка за 3-ти пореден път на това Първенство, триумфирайки над 2 Световни Шампионки – Мируйо Ито от Япония и Раулка Джоани от Румъния.
На следващият ден 19-ти септември (неделя) се проведе и традиционния Семинар с Президента на Международната Карате Организация Киокушинкайкан – Световният Шампион от 1987г. на без-категории - Канчо Шокей Матцуи.
Предстоящо съревнование за отбора на Шампиона се очаква през Ноември месец, когато ще се проведе Европейското Първенство за мъже, жени, юноши и девойки в Белград – Сърбия.


Снимки от състезанието в галерията на сайта!

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan