Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

6-то ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ - ТУРНИР \

6-то  Първенство за мъже и жени на категории
Турнир “Купа Варна - 2011”
за юноши и девойки

 

1-во  Първенство за Ветерани

 

 

  За поредна година град Варна бе домакин на Първенство за мъже и жени на категории и Турнир за юноши и девойки. За разлика от предходните години, през настоящата 2011 година дебютира 1-вото Първенство за Ветерани на категории.
Мероприятието се проведе на 9-ти Април 2011г. в зала ”Простор”.
Организатор на Турнира бе клуба на Световния Шампион Сенсей Емил Костов – „ИЧИ ГЕКИ" – Варна.
  Първенството бе официално открито от Г-н Янчо Нестеров – Първият Председател на Карате Киокушин. Официален гост на Турнира бе Основателя на Карате Киокушин за България – Сенсей Константин Божилов.

В съревнованието взеха участие 70 представители от различни клубове в страната, практикуващи бойното изкуство Карате Киокушин.
Двама от финалистите бяха удостоени с честта да бъдат наградени от Сенсей Божилов със следните специални награди:

Награда за най-техничен състезател, бе връчена на Дан Казълов – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна;
Награда за най-голям боен дух спечели Ивайло Колев от СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна;

Отборът на “ИЧИ ГЕКИ" – Варна триумфира и тази година с Отборната Купа в  Първенството.
 
 

 

 

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕОТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !!!

 

 

ФЕСТИВАЛ НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА - 26.03.2011

ФЕСТИВАЛ НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА
26-ти Март 2011
БЕРСИ - ПАРИЖ

 

ЗАХАРИ ДАМЯНОВ -
ВТОРИ НА ОТВОРЕНО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО

 

 

 Тази година на Фестивала на бойните изкуства в Берси - Париж, се проведе Отворено Европейско Първенство по Карате Киокушин, което бе една от големите атракции на Фестивала.
 Голямото събитие се организирва в Париж всяка година, където вземат участие представители от цял Свят, демонстрирайки своите умения в различните бойни изкуства.

 Единственото съревнование на този Фестивал бе Европейското Първенство, което стартира сутринта на 26-ти Март и до вечерта на Фестивала останаха най-добрите 8 бойци, представители на Франция, Испания, Бразилия, Япония, Украйна, Румъния и нашият представител от България, възпитаника на Световния Шампион Емил Костов - Захари Дамянов.
 Тъй като този Турнир бе една от квилификациите за Световното Първенство на без-категории, което се провежда веднъж на четири години в Япония и което тази година ще се проведе началото на Ноември, в тази квалификация участваха и представители не само от Европа, а и от Бразилия и Япония.
 Сред осемте финалиста, Захари се класира 2-ри, което автоматично му спечили квота за Първенството в Япония.

click for zoom

ПОВЕЧЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА

Kancho Shokei Matsui message about earthquake and tsunami in Japan 11.03.2011
Писмо изпратено oт "IKO Kyokushinkaikan" към всички представители на Световната Киокушин Организация:

 

 


Уважаеми членове на ИКО, Ус!

 

 

Искрено ви благодарим за съпричастността към жертвите на земетресението и цунами в Япония.     Получихме подкрепа от много страни, след като ужасното събитие се случи в петък, 11 март. Благодарим ви!
За да отговорим на всички предложения за помощ, основахме сметка за набиране на средства. Те ще ни помогнат да построим наново няколко дожо, които пострадаха сериозно или бяха напълно заличени, както и да осигурим помощ на членове на ИКО. Вашите дарения ще бъдат използвани единствено и само за възстановяване и подкрепа на членове на ИКО.
Възстановяването ще бъде много трудно и може да отнеме много години. Въпреки това, ние сме решени да възстановим всичко и вярваме, че с подкрепата на всички, това е възможно.
 Моля, превеждайте помощите на следната банкова сметка:
 
Банка: SUMITOMO MITSUI BANKING COPORATION
Банков клон: Ebisu
Код: 656
Номер на сметката: 8701619
Титуляр на сметката: International Karate Organization (моля, не използвайте ИКО Хонбу или Канчо Шокей Мацуй)
SWIFT code: SMBCJPJT

Поставили сме минимум от 100 американска долара (вкл.банковата такса)


 Благодарим Ви за загрижеността към всички ИКО семейства и целия народ на Япония. До нас бяха изпратени съболезнования чрез имейли, факсове, телефонни обаждания за всички онези хора, чийто живот бе прекратен от безпрецедентното земетресение и цунами, което удари Япония преди 5 дни.
 Извинете ни, че нямахме възможност да отговорим по-рано. Хонбу се опитваше да се увери в сигурността на всички бранч шефове в Япония. Всъщност, само преди няколко часа потвърдихме сигурността и на последния бранч шеф Нариюки Мураками и неговото семейство в префектура Мияги. Всички наши официални представители и екипа на Хонбу са в добро състояние. Междувременно, наши бранч шефове и техните ученици осигуриха доброволна помощ в помощта на жертвите в префектура Ибараки.
 Ние искрено вярваме, че можем да превъзмогнем тази национална криза, благодарение на молитвите, материалната и духовна подкрепа на милиони хора от цял свят.

Ще се видим скоро през ноември в Токио.
Ус!

Поздрави, ИКО Киокушинкайкан Хонбу

 

 

КУПА БУРГАС - 2011

ФОРУМ ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
ЗА ДЕЦА
“КУПА БУРГАС – 2011”
( от 6 до 14 год.)
 

  За 6-та поредна година Община Бургас бе домакин на Традиционният Форум по Карате Киокушин за деца от 6 до 14 год. Мероприятието се проведе на 12-ти Март 2011г. (събота) в зала “Младост” от 13:00ч. и бе официално открито от Кмета на Община Бургас – Г-н Димитър Николов. Домакин и съорганизатор бе Спортен карате клуб ”КИОКУШИН СПИРИТ”-Бургас. В съревнованието взеха участие 150 каратеки от цялата страна, както и  представители на Сърбия. Бяха присъдени много награди на финалистите, както и следните специални награди:
 - Награда за най-голям боен дух спечели Митко Симов от СКК”Киокушин Спирит” - Бургас;
 - Награда за най-техничен състезател бе връчена на Кристиян Йорданов от СК”Ичи Геки" - Варна

Купата на Община Бургас бе спечелена от Тима на Световния Шампион Сенсей Емил Костов - СК“ИЧИ ГЕКИ" – Варна. 

СК`Ичи-Геки`
Снимки от състезанието в галерията на сайта

 

СЕМИНАР ЗА ИНСТРУКТОРИ - ФЕВРУАРИ, 2011

СЕМИНАР ЗА ИНСТРУКТОРИ ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 На 24-ти, 25-ти, 26-ти и 27-ми февруари, в гр. Бургас, се проведе Семинар за инструктори, в който участваха представители от клубове в страната, практикуващи карате киокушин.
Семинарът се проведе под ръководството на Сенсей Емил Костов, Сенпай Гергана Апостолова, Сенпай Зихни Хасанов и бе с цел уеднаквяване на основните техники и кати в различните киокушин клубове в страната.
Между двуразовите тренировки, Сенсей Костов проведе и съдийски семинар, във връзка с предстоящото Първенство за деца, което ще се състои на 12-ти Март в гр.Бургас, по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан и ИКО България.

Семинар за Инструктори - Февруари, 2011
Снимки от семинара може да видите в галерията на сайта !

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ НА СЕМИНАР В КАНАДА

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ КИОКУШИН -
СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ
ПОКАНЕН НА СЕМИНАР В МОНРЕАЛ - КАНАДА

 
 За втори път Представителя на Международната Карате Организация в Канада - Шихан Андре Жилберт, покани нашият Шампион да демонстрира уменията си пред трениращите в Монреал стила Карате Киокушин.

 От 11-ти до 13-ти Февруари включително, Емил Костов проведе тренировки в две от най-развитите и известни зали в Монреал, като демострира фаворитните за стила му бойни техники, с които неведнъж е нокаутирал съперниците си.

 Канадците от своя страна показаха голямо уважение към Сенсей Костов и изключително силно желание да научат все повече и повече не само от бойните му умения, но и от преживяното от различните му участия и победи в състезания.

  
 След Семинара в Монреал, Сенсей Костов посети в Лос Анжелис залата на организатора на Американското Първенство - U.S.Weight Category Tournamnet - Сенсей Таку Накасака, където проведе и кумите тренировка на състезателите и напредналите му ученици.

Повече снимки от мероприятията може да видите тук.

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan